KUTJEVO AGRAR: Poslovna jedinica Kutjeva d.d. naglašava važnost domaće proizvodnje

Autor: DK

Ratarska proizvodnja predstavlja jednu od najvažnijih poljoprivrednih grana u pogledu korištenja zemljišta i proizvodnje hrane, a ogroman potencijal i ključne preduvjete za samodostatnost u poljoprivrednoj proizvodnji potrebno je dodatno gospodarski poticati. Očuvanje ruralnog prostora, zaposlenost stanovništva, održivo poslovanje, domaća proizvodnja i sigurnost pri kupnji domaćih proizvoda u današnje vrijeme postaju iznimno značajni.

blank

„Unatoč zahtjevnim okolnostima u kojima smo se našli posljednjih mjeseci, svi poljoprivredni radovi tokom trajanja pandemije tekli su u skladu s planovima, s time da su proizvodnje radile u skladu s proglašenim mjerama zaštite. Moramo posebno istaknuti doprinos svih zaposlenika koji su dali sve od sebe da odgovorno prate proizvodne procese usprkos proglašenju pandemije.

S obzirom da se obradive površine KUTJEVA d.d. prostiru se na 5400 hektara duž Požeško-slavonske županije najzastupljenije ratarske kulture su pšenica, kukuruz, soja, ječam, uljana repica koje se uzgajaju iz pažljivo biranog i proizvedenog sjemena. Sustavno se ulaže u razvoj i jačanje vlastitih proizvodnih kapaciteta te kontinuirano proizvodi domaću hranu koja dolazi s oranica i farmi u Požeškoj kotlini. Kontinuirano se ulaže i u edukaciju odnosno osposobljavanje zaposlenika, novu mehanizaciju, sustave navodnjavanja i inovacije u poljoprivredi poradi kojih se ostvaruju veći prinosi u svim navedenim ratarskim kulturama. Suradnja s znanstvenim i interesnim ustanovama te partnerima (Poljoprivredni institut Osijek, BC Institut Zagreb, Agrigenetics) potvrđuje kvalitetu i dobar smjer u kojemu se kreće agrarna strategija KUTJEVA d.d.

blank

„Osim zadržavanja svih zaposlenika, unatoč krizi i zahvaljujući pravoovremenoj reakciji Vlade koja je reagirala u pogledu isplate minimalnih plaća svima koji su bili pogođeni protuepidemijskim mjerama što je ujedno bio i ključan faktor da se zadrži likvidnost i potražnja na tržištu, naši su planovi nastaviti edukacije zaposlenika, kontinuirano strateški ulagati u poljoprivredno-prehrambenu granu i nastaviti povećavati proizvodnju kvalitetnih domaćih proizvoda. Međutim, orijentirani smo i ka razvoju novih poljoprivrednih kultura koje su na tržištu iznimno cijenjene, tako da ćemo nastaviti rad i razvoj novih segmenata proizvodnje. Posebnu prednost KUTJEVA d.d. predstavlja prepoznatljivost i kvaliteta brenda te povjerenje kupaca u proizvod koji nudimo, na što smo osobito ponosni. U poljoprivredi i proizvodnji hrane, domaći proizvodi, proizvodi provjerene i visoke kvalitete jamac su domaćem stanovništvu te predstavljaju okosnicu gospodarskog razvoja. Stoga u intenzivnijem razvoju domaće proizvodnje moramo poticati i jaču domaću potrošnju  što se ujedno pokazuje kao značajan doprinos očuvanju radnih mjesta i opstojnosti gospodarstva“, poručuju iz Uprave KUTJEVA d.d.

blank

Važno je istaknuti kako je KUTJEVO d.d. jedan od najznačajnijih poljoprivredno-prehrambenih proizvođača u Hrvatskoj koji zapošljava preko 618 djelatnika ujedno surađujući s preko tisuću kooperanata čime značajno doprinosi razvoju lokalne zajednice i gospodarstvu čitave županije.”

Komentiraj:

blank