Kutjevčanka Maja Perak Čorak druga na izboru za Vinsku damu Hrvatske

Autor: D.K.

Još jedno priznanje stiglo je u Kutjevo. Iako se radi o viceprvaku odnosno viceprvakinji države i to je velika stvar.

Maja Perak Čorak, kći poznatog vinara i još poznatijeg priznatog enologa Ivice osvjetlala je obraz svoje obiteljske Vinarije, istovremeno grada Kutjeva kao i Požeško-slavonske županije. Biti drugi u konkurenciji među brojnim vinskim kućama te njihovim prekrasnim predstavnicama diljem Lijepe naše za svaku je pohvalu. Maja je osvojila je prestižno 2. mjesto na G.E.T. Reportovom izboru za vinsku Damu i vinskog Gospodina hrvatske vinske scene za 2020. godinu. Izbor Vinske dame i gospodina organizira udruga G.E.T. Report ( skraćenica – gastronomija, enologija i turizam). Uredništvo FB grupe “Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom” predložilo je kandidate, čitatelji su odabrali svoje, a žiri u sastavu Sanja Muzaferija, Andrea Pančur, Dijana Grgić, Vlatka Vužić, Suzy Josipović Redžepagić, Vedrana i Giuliano Dodig, Slobodan Kadić, Rene Karaman, Ronald Braus i Tomislav Stiplošek je donio sud prema kojemu je Maja okončala ovaj izbor na sjajnoj drugoj poziciji.

Konačan redoslijed u obje konkurencije:

Dame:
1. Karmela Tancabel
2. Maja Perak Čorak
3. Lana Alujević
4. Mara Špoljar Barundić
5. Izabela Vitasović

Gospoda:
1. Klaudio Tomaz
2. Ivica Matošević
3. Ivan Sladić
4. Marko Fakin
5. Tomislav Trdenić

Predstavljanje i proglašenje bilo je u Zagrebu na lokaciji restorana boutique hotela Le Premier, a Tomislav Stiplošek, idejni začetnik ovog izbora sažeo je bit ovoga izbora u jednu rečenicu: “Dama se rađa, a vinska postaneš zbog tate.”

Izvor: kutjevacki.hr

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88