Kutjevčanima omogućeno besplatno korištenje bežičnog interneta na nekoliko lokacija u gradu i prigradskim naseljima

Autor: D.K.

Stanovnicima Kutjeva omogućeno je korištenje besplatnog bežičnog (WIFI) interneta na nekoliko lokacija u samom gradu i prigradskim naseljima, a što je najbitnije besplatan je i dostupan svakodnevno.

Valja napomenuti da postavljene lokacije nisu samo u Kutjevu nego i u ostalim prigradskim naseljima. Tako se na besplatnu mrežu možete spojiti na sljedećim lokacijama: Kutjevo – Trg graševine, vatrogasni dom, ŠRC Kutjevo, vrtić, kinodvorana, Bektež – igračište, Kula – društveni dom, Vetovo – Trg Svetog Vinka, Grabarje – vatrogasni dom.

Grad Kutjevo se prijavio na natječaj te ostvario pravo na vaučer od 15 000 eura za postavljanje pristupnih točaka koje omogućuju priključak na bežični internet na javnim gradskim prostorima – trgovima, parkovima, okupljalištima i središtima života lokalne zajednice. Ovim sredstvima EU financira troškove opreme i instaliranja pristupnih točaka bežičnom internetu, a korisnici (gradovi i općine) rješavaju povezivost i održavanje opreme za bežični internet građanima i posjetiteljima.

Kutjevo se tako našlo u društvu od nekoliko stotina hrvatskih gradova koji se brinu o virtualnoj povezanosti građana, a inicijativa WiFi4EU dio je ambiciozne operacije izmjena telekomunikacijskih propisa EU, kojom se obuhvaćaju nove mjere za ispunjavanje rastućih potreba Europljana za povezivošću i poticanja konkurentnosti europskih zemalja.

Trenutno je WiFi4EU mreža dostupna na onim mjestima gdje je najveća frekvencija u Gradu Kutjevu, ali s vremenom će se postavljati nove pristupne točke, posebno u preostalim gradskim naseljima.

Da biste se spojili na mrežu u blizini navedenih pristupnih točaka potrebno je spojiti se na mrežu WiFi4EU i kliknuti login Grad Kutjevo.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88