“Kutjevački vinari” uvode novine pri ocjenjivanju vina: “Do sada smo ručno obrađivali podatke, a sada se sve radi automatski”

Autor: D.K.

KUTJEVO – Udruga „Kutjevački vinari“, ostvarila je financijsku potporu projekta pod nazivom „Turističko – edukativni vinski paket“ na natječaju Ministarstva turizma.

Ostvarena sredstva namijenjena su uvođenju sofisticiranog ocjenjivanja vina, koje je ujedno i novi turistički proizvod odnosno edukativni paket.

mr.sc. Branko Mihalj, predsjednik Udruge kutjevačkih vinara

-„Festival Graševine“ započinje ocjenjivanjem pristiglih uzoraka graševine iz cijele Hrvatske i to u nekoliko kategorija. Ocjenjivanje obavljaju vrsni enolozi poznatih hrvatskih vinarija i stručnjaci iz sfere vinarstva. Do sada smo kod ocjenjivanja vina koristili papire i ručni način obrade podataka, a sada se sve radi automatski, što nam olakšava cijeli postupak ocjenjivanja vina – rekao je predsjednik Udruge kutjevačkih vinara mr.sc. Branko Mihalj.

 

Dodaje da se na sličan način ocjenjivanja vina provode i u Zavodu za vinogradarstvo i vinarstvo.
Za sada se za rad na novom programu educiraju članovi udruge nakon čega će zaživjeti u redovitim aktivnostima udruge.

– U izradi je i paket aranžman koji će se ponuditi ciljanim skupinama, sa željom da se potakne edukacija i novi način ocjenjivanja vina. Program dodatnog osposobljavanja članova za rad na novoj opremi i u novom programu temelj je za razvoj novog turističkog proizvoda destinacije – pojasnila nam je Vera Čamak tajnica Udruge „Kutjevački vinari“.

 

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: