Kutjevački vinar i “morski ribič” Hrvoje Sontaki Ceco ploveći barkom kod Poreča ulovio dva ugora teška po 15 kilograma – ovih dana stižu u Kutjevo da časti prijatelje!

Autor: Jelenko Topić

Poznati vinar, ali i ribič Hrvoje Sontaki Ceco iz Kutjeva, inače umirovljeni građevinski inženjer i nekadašnji direktor požeške  građevinske tvrtke „Pionir“, ovih dana je boraveći u Istri imao zanimljiv i bogat ulov. Na lokaciji Červar Porat nedaleko grada Poreča ulovio je dva velika uzgora, a svaki je težak oko 15 kilograma. Inače, Sontaki tamo posjeduje manji stan i  barku pa često plovi morem dokazujući se kao morski ribič, a u Slavoniji je ranije imao više bogatih ulova.

-Dolazim kući u Kutjevo gdje će spremiti fiš paprikaš i druge specijalitete od mesa ugora koje sam spremio – kaže Ceco najavljujući put u rodni kraj kako bi počastio prijatelje i rodbinu.

On je ranije u više navrata za različite prigode ulovio lignje, rakove i ribe, te spravljao jela po svojim  recepturama, a boraveći kod njega u podrumu, gdje spravlja legendarni Kitokret i druga vrsna vina, te u njegovom vinogradu kod Venja, gosti delicije uvijek zalijevaju odabranom kapljicom sa lokaliteta kutjevačkog vinogorja i cijelog Cugerlanda kako mnogi nazivaju taj kraj.

Ceco je poznati lovac, njegovi preci su osnivači kutjevačkog Lovačkog društva „Slavonac“, pa često zna pripremiti i odabrana jela od divljači kao što su juha od fazanskog pijetla, prepelice pod pekom s bobicama grožđa i druga. Zbog toga umijeća Cecu su u više navrata predstavili brojni domaći gastronomski i lovački mediji.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.