Kutjevački vijećnici na 22. sjednici Gradskog vijeća odlučivali o 46 točaka dnevnog reda: Programi potpora za rješavanje stambenog pitanja, potpora ugostiteljima….

Autor: D.K.

Održana je 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Kutjeva, vjerojatno i posljednja za vijećnike u ovom mandatu. Sjednica je održana u kinodvorani Kutjevo, a pred vijećnicima se našlo 46 točaka dnevnog reda i četiri izvještaja proračunskih korisnika i poduzeća u vlasništvu Grada za 2020. godinu.

Sve točke usvojene su jednoglasno. Vijećnici su usvojili novi Statut Grada Kutjeva, Odluku o izmjenama i dopunama Poslovnika Gradskog vijeća, Odluku o usvajanju godišnjeg obračuna Proračuna za 2020. te I. izmjene i dopune Proračuna za 2021. godinu. Na vijeću su usvojena i izvješća o ostvarenju programa utroška sredstava za 2020. te novi programi za 2021. godinu.

Novost za građane i vjerojatno najzanimljivije točke usvojene na ovoj sjednici su programi potpora za rješavanje stambenog pitanja i potpora ugostiteljima. Gradsko vijeće usvojilo je Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja za mlade obitelji na području Grada Kutjeva. Program je vrijedan 800 tisuća kuna, a mlada obitelj koja se prijavi na javni poziv i zadovolji kriterije natječaja može ostvariti pravo na potporu koja iznosi minimalno 50 tisuća kuna za kupnju kuće/stana ili izgradnju kuće. Na vijeću je usvojen i Pravilnik o dodjeli potpore ugostiteljima za prevladavanje teškoća izazvanih pandemijom koronavirusa vrijedan 300 tisuća kuna. Ugostitelji koji podnesu prijavu nakon objave javnog poziva moći će ostvariti pravo na potporu u iznosu od pet tisuća kuna po djelatniku.

Grad Kutjevo uskoro će objaviti i javni poziv za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske jer je vijeće usvojilo tu odluku te imenovalo Povjerenstvo koje će provoditi postupak.

Od ostalih točaka dnevnog reda, usvojena je i Odluka o izradi Izmjena i dopuna Urbanističkog plana Močenice III, Odluka o zaduživanju za projekt rekonstrukcije javne rasvjete na području Grada Kutjeva, Odluka o izmjeni i dopuni o osnivanju Narodne knjižnice i čitaonice, Odluka o davanju prethodne suglasnosti na Statut Javne vatrogasne postrojbe PSŽ, Odluka o proglašenju nerazvrstane ceste, Odluka o raspisivanju i provedbi javnog natječaja za prodaju nekretnine u k.o. Gradište, a doneseni su i Zaključci o imenovanju sudaca porotnika i sudaca porotnika za mladež.

Na kraju sjednice gradonačelnik Josip Budimir i zamjenik gradonačelnika Ivica Malnar zahvalili su svima na kvalitetnom i konstruktivnom radu. Predsjednik vijeća Ivica Ribičić također je zahvalio svima na suradnji.

Izvor: kutjevacki.hr

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88