Kutjevački umirovljenici imali 14 javnih nastupa za potrebe grada, te 84 različita druženja /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Matica umirovljenika grada Kutjeva provela je projekt „Zlatne ruke pune posla“ u sklopu kojega su izrađivali različite rukotvorine, koje su u nekoliko navrata izložili, a prodajom i ostvarenjem donacija za te uratke humanitarno djeluju u svojoj sredini. To je istaknuto na okupljanju i druženju umirovljenika u dvorani tamošnjeg Vatrogasnog doma, a nazočili su zamjenik gradonačelnika Kutjeva Ivica Malnar, predsjednik Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije Ivan Ronta, te predstavnici tamošnjih udruga i umirovljeničkih matica iz općina i gradova ove županije.

-Imali smo 84 druženja od čega 14 nastupa na razini grada i županije sudjelujući tako na mnogim događanjima – istakao je predsjednik Matice umirovljenika Kutjeva Nediljko Nenadić pozdravivši članove i goste, a uputio je zahvalu gradu Kutjevu i njegovoj razvojnoj agenciji koji ima daju potporu u radu.

U svojim prostorijama svakog petka umirovljenici mogu besplatno izmjeriti šećer u krvi, a svakog ponedjeljka imaju besplatan prijevoz u Požegu. Pet puta su išli na izlet u Bizovac, a posjetili su kao i svake godine Dom za odrasle osobe u Ljeskovici.

-Drago mi je da svojim aktivnostima sudjelujete u gradskim manifestacijama, a nastojat ćemo i nadalje davati potporu vašem radu – kazao je pozdravljajući skup zamjenik gradonačelnika Kutjeva Ivica Malnar.

Pozdravne riječi uputio je županijski umirovljenički čelnik Ivan Ronta ističući da se vidi krupan napredak u radu ove matice unazad nekoliko godina.

Mješoviti pjevački zbor ove Matice umirovljenika izveo je himnu i nekoliko pjesama, a tijekom druženja nastupio je na klavijaturama Konrad Katić-Koni tako da je bilo dosta vesele pjesme i plesa ovdašnjih osoba treće životne dobi.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije