Kutjevački tamburaški orkestar svome gradu i građanima s dušom i srcem /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

KUTJEVO – Mnogi koji su bili na koncertu “Uskrs uz tambure” u kutjevačkoj kino dvorani, kojeg je svom gradu i građanima “poklonio” Kutjevački tamburaški koncert komentirali su kako su nastupili pravi profesionalci. Dosita su takav dojam i ostavili kako oni mlađi tamburaši i tamburašice, ali i oni koju godinu stariji koji bilježe neke nastupe u svojim sastavima. Ipak kada usklađeno zasvira njih 30-ak uhu je milo čuti te zvuke, a to je dokaz uvježbanosti za koju se pobrinuo, nećemo pogriješiti ako kažemo maestro, Ivan Karadža poznati mladi glazbenik iz Vetova. Još ugodnijoj koncertnoj atmosferi svoj doprinos su dali solisti koji su doslovce začinili glazbeni ugođaj i brojnu publiku ostavili bez daha.

U našem razgovoru kratko nam je prokomentirala jedna gospođa dodajući kako je održani koncert Kutjevačkog tamburaškog orkestra imao svoju dušu, a da su tamburaši i solisti nastupili sa srcem te da je zbog toga nastup sve oduševio.

Kutjevački tamburaški orkestar sa svojim gostima nekoliko puta godišnje upriliči koncert svojim sugrađanima u Kutjevu. Kutjevčani bi bili puno zadovoljniji da češće nastupaju ali brojne obveze i školovanja članova orkestra prepreka su tome, što nam je i potvrdio voditelj Kutjevačkog tamburaškog orkestra Ivan Karadža.

Uz Kutjevački tamburaški orkestar na ovom koncertu nastupili su i njihovi gosti, Požeški tamburaški orkestar sa svojim solistima što je također s oduševljenjem prihvaćeno.

Dirigentska palica “maestra” Ivana Karadže bila je na razini zadatka. Pod njegovim ravnanjem članovi orkestra izveli su Slavonsku rapsodiju, Moj svijet uz solistu pjevača Dominika Blaževca, Neka cijeli ovaj svijet uz solisticu pjevačicu Martinu Barišić, Hora pe loc, Moje jedino blago uz solistu Dominika Blaževca i Potpuri za 5.

Pod izgovorom da predsjednik orkestra Ivan Perak nije dobro uvježbao sviranje pjesme Hora pe loc došlo je do zamjena uloge. Dirigentsku palicu je preuzeo i ravnanje orkestrom Ivan Perak, koji je bio na visini zadatka, dok se Ivan Karadža prihvatio instrumenta te dokazao kako uz to što je dobar dirigent i solista da je više nego meštar na tamburi.

Nekoliko izvedbi, solo pjevanja uz tamburu, otpjevali su neki članovi orkestra koji su također dokazali da su dobri kako tamburaši tako i pjevači.

U drugom dijelu koncerta nastupio je Požeški tamburaški orkestar pod vodstvom Tomislava Galića, a kao solist je odlično otpjevao četiri pjesme Boris Benčić, poznati tamburaš i pjevač. Oni su izveli skladbe Slavonac sam time se ponosim, Tucin Spletokol, Dunavsku čežnju, Trošni stari dome i Svirci moji.

Svaku izvedbu bilo Kutjevačkog ili Požeškog tamburaškog orkestra publika je nagrađivala gromoglasnim pljeskom koja je time htjela progovoriti da takvih koncerata bude više, za što trebaju dati svoj doprinos čelnici grada Kutjeva i prepoznati da se njima mogu dičiti i ponositi te biti uz nadaleko poznatu turističku destinaciju i po izvrsnom orkestru koji zna i ima što pokazati.

Foto: D.K. [FAG id=241173]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88