Kutjevački tamburaški orkestar probudio žice

Autor: D.K.

Nakon dugo vremena i prevelike pauze uzrokovane koronavirusom probudio se i Kutjevačku tamburaški orkestar koji je počeo s radom, vježbama i pripremama za nove nastupe koji će se početi održavati usprkos koroni. Najavljeni su koncerti u Božićno doba koji su pred vratima pa je potrebno, razgibati prste i uskladiti note u opojne tonove i melodije kojima nas redovito obasipaju članovi marljive tamburaške ekipe.

Za kutjevački.hr je nekoliko riječi rekao predsjednik udruge Ivan Perak koji s puno optimizma gleda prema nadolazećim koncertima, očito željan druženja i dobre glazbe koju su on i njegovi suradnici voljni podijeliti sa svima nama.

-Krenuli smo s radom. Ovaj tjedan smo se prvi puta okupili pa ćemo pomalo intenzivirati probe prema Božiću jer su u planu koncerti 27., 28., i 29. prosinca (Kutjevo, Cernik i Županja. Naš kutjevački još nije u potpunosti definiran što se tiče termina jer postoji mogućnost da ga odradimo i ranije. Ukoliko gledatelji ne budu mogli nazočiti koncertu napravit ćemo barem audio snimku koju ćemo podijeliti sa svojim sugrađanima. Mi se pripremamo bez obzira na nedaće, a do tada ćemo znati što se smije, a što ne. Naš neumorni voditelj orkestra Ivan Karadža okupio je zanimljivu ekipu koja je sačinjena od tri dijela – Kutjevačkog tamburaškog orkestra, zbora mladih Aeternum i tamburaškog ansambla Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka pa već nekoliko godina Kutjevčani imaju priliku uživati u koncertu pod nazivom Raduj se cijeli svijete – ističe Ivan Perak nastavljajući kako su prošle godine imali koncert u Starim Mikanovcima, a da se ove godine vraćaju u Cernik i da je treći koncert je uvijek varijabilan dok su Županja i Kutjevo uvijek fiksne lokacije.

-Imat ćemo probe dva puta tjedno, imamo i novih kompozicija, a pošto smo imali dugačku pauzu potrebno je dosta vježbe da se vratimo u igru. Garavuše su pokrenule ovaj projekt pa uz njih imamo u orkestru dosta dobrih glazbenika, Josip Marjanović, Ivana Ketović Marjanović…, imamo Pleterničana i Požežana, nismo vezani isključivo za naš grad Kutjevo – dodaje Perak pojašnhavajući kako su osim koncerata u Božičnom vremenu redovito bili aktivni i u Uskršnjim danima, a više od desetljeća njegujemo tradiciju sviranja na kutjevačkoj ponoćki i jutarnjoj Božićnoj misi.

-Nadamo se nastavku tradicije koju je pokrenuo naš pokojni župnik Marijan Đukić. Svakako se moram zahvaliti Gradu Kutjevu i gradonačelniku Josipu Budimiru jer nas nikada do sada nisu razočarali u davanju podrške i potpore kroz naš plan i proračun u kojemu smo redovito uključeni pa je ovo najmanje što možemo kako bi se odužili Gradu i svim stanovnicima te da im kroz zvuke Božićnih skladbi čestitamo blagdan Isusova rođenja – zakjučuje Ivan Perak najavljujući nadolazeće aktivnosti Kutjevačkog tamburaškog orkestra.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek