Kutjevački tamburaški orkestar oduševio brojnu publiku /FOTO/

Autor: D.K.

KUTJEVO – Sinoćnji koncert Kutjevačkog tamburaškog orkestra oduševio je svoje brojne sugrađane i njihove goste koji su imali priliku čuti 20-ak skladbi koje su izveli mladi glazbenici, zaljubljenici u tamburu, s područja Kutjeva.

Članovi Kutjevačkog tamburaškog orkestra predvođeni voditeljem Ivanom Karadžom svojim radom žele pokazati sve mogućnosti tambure i približiti tamburašku glazbu mladima. Kroz glazbu i humanitarne koncerte želja je svih njih da pomognu onima kojima je pomoć potrebna. Tako je sinoć koncert bio humanitarnog karaktera na kojem je skupljeno gotovo dvije tisuće kuna koja će sredstva biti uručena osnovnoj školi Zdenka Turkovića za odlazak učenika u Školu prirode u Split.

Ivan Karadža, voditelj Kutjevačkog tamburaškog orkestra

-Ideja za Kutjevački tamburaški orkestar je došla prije nekoliko godina koju su podržale Garavuše i počele okupljati mlade glazbenike i održavati ovakve koncerte. Od ožujka sam preuzeo vođenje ovog orkestra i počeli smo malo ozbiljnije raditi. U orkestru nas ima 18. Plan nam je da imamo što više koncerata na kojima ćemo nastupiti, a želja nam je da ovaj poput ovog večerašnjeg postane tradicija. Svakim koncertom želimo nekome pomoći pa tako i večerašnjim i to djeci Osnovne škole Zdenka Turkovića koja će ići u Split naredne godine u Školu prirode – rekao je voditelj Kutjevačkog tamburaškog orkestra Ivan Karadža koji je naglasio kako je sinoćnji koncert tek drugi otkako ga on vodi, a nastupili su prije dva mjeseca u Bjeljini, u BiH, gdje su nastupili na samostalnom koncertu u sklopu njihovog Kulturnog ljeta.

Sinoć je izveden širok spektar kako slavonskih pjesama tako i samih instrumentalnih skladbi, a izvedeni su i neki moderniji strani aranžmani.

Nastupili su i solisti među kojima su bili Tanja Barić, Ivana Ketović Marjanović, Ivan Perak, Blaž Barišić, Marko Bušić, Vjekoslav Josipović, Antonio Zorić i Ivan Karadža, a kao gost večeri Zdravko Knežević član tamburaškog sastava Bekrije.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot