Kutjevački poštar dobiva električni bicikli

Autor: D.K.

Električni bicikli poštari - CopyKUTJEVO – Projekt „Poboljšanje energetske učinkovitosti uvođenjem električnih bicikala u poštanski promet“ Hrvatska pošta provela je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu kojeg projekta je Hrvatska pošta d.d. nabavila 180 električnih bicikla koje će poštari koristiti umjesto istog broja mopeda koje sada koriste u svakodnevnom radu.

Kako doznajemo iz Hrvatske pošte jedan takav bicikli biti će raspoređen i na korištenju kod poštara u Kutjevu, što će biti prava atrakcija.

-Električni bicikli su idealni za dostavu kako zbog tehničkih performansi, tako i zbog brojnih ekoloških benefita te uštede koju će ostvariti. Bicikli postižu brzinu od 25 km/h, a nosivost im je do 200 kg – navodi se u odgovoru kojeg smo primili iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte d.d.

Vrijednost investicije nabave 180 električnih bicikala iznosi nešto više od 3,7 milijuna kuna od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira bespovratnim sredstvima 1,13 milijuna kuna.

/Foto: Ilustracija, Hrvatska pošta d.d./

 

 

Više iz kategorije