Kutjevački osnovnoškolci obilježili Dan ružičastih majica

Autor: D.K.

Obilježavanje Dana ružičastih majica počelo u Kanadi kao znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato što je bio odjeven u ružičastu majicu. Njegova je ružičasta majica simbolizirala potporu teško bolesnoj majci. Vršnjačko je nasilje isticanje moći agresijom.

Definira se kao negativna verbalna ili tjelesna akcija koja ima neprijateljske namjere, uznemiruje žrtvu, ponavlja se tijekom vremena, a zasniva se na nesrazmjeru moći. Vršnjačkim se nasiljem smatra ako učeniku drugi učenik ili grupa učenika govori ili čini loše ili neugodne stvari. Zlostavljanjem se može smatrati i ako se učenika opetovano zadirkuje na način koji mu je neugodan ili ako ga se namjerno izostavlja iz aktivnosti. Ponavljanjem zlostavljanja nasilnici povećavaju svoju moć, a žrtve svoju gube.

Ove se godine naša škola nije mogla uključiti u obilježavanje ovoga dana onako kako su to radili učitelji i učenici tijekom proteklih godina, a sve zbog mjera koje nas i dalje ograničavaju na kretanje među svojim razrednim kolegama tako da su svoju podršku svima onima koji trpe vršnjačko nasilje dali zasebno u svojim razrednim odjelima, a kako je to danas izgledalo pogledajte na maloj fotogaleriji u nastavku.

Izvor: kutjevacki.hr

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88