Kutjevački mališani za koji mjesec sele u novi vrtić – „zdanje“ vrijedno više od 11,5 milijuna kuna: „To je najveća investicija u povijesti grada Kutjeva“ /FOTO/

Autor: D.K.

Nakon pripremnih i onih možda težih zemljanih radova na izgradnji budućeg novog Dječjeg vrtića Kutjevo u tijeku je izvođenje onih oku ugodniji za vidjeti. Nakon dovršetka izgradnje prve betonske ploče krenulo se sa zidanjem i drugim projektom predviđenim radovima. Tako će iz dana u dan biti sve vidljivija dugo očekivana građevina kojoj se najviše raduju oni najmanji koji će naučiti pjevati prve pjesmice, prva slova pisati i recitacije izgovarati. Dakako da se novom dječjem vrtiću raduju i roditelji one djece koja nisu mogla biti upisana u postojeći vrtić u Kutjevu zbog nedostatka prostora odnosno kapaciteta.

Izgradnja novog dječjeg vrtića, zasigurno najveća investicija u povijesti grada Kutjeva, vrijedna je 11,5 milijuna kuna. Vrtić će imati tri odgojne skupine s maksimalnim kapacitetom od 90 mališana na ukupnoj površini 900 četvornih metara.

Svoje zadovoljstvo izvođenjem radova koji se odvijaju u planiranoj dinamici ne krije kutjevački gradonačelnik Josip Budimir koji je svu potrebitu dokumentaciju za tu investiciju počeo pripremati još 2018. godine.

-Briga za naše najmlađe sugrađane, njihove ali i buduće roditelje, mlade bračne parove prioritet je nad prioritetima grada Kutjeva. Itekako je bilo vidljivo da je izgradnja novog dječjeg vrtića bila prijeko potrebna iz kojeg smo razloga još 2108. godine izradili projektnu dokumentaciju i ishodili građevinsku dozvolu. Čekali smo spremni raspisivanje onog prvog prihvatljivog natječaja za financiranje te velike investicije jer toliku investiciju našim proračunskim sredstvima ne bi mogli financirati. Vrtić će biti izgrađen po najsuvremenijim standardima. Do kraja svibnja svi bi radovi trebali biti dovršeni – rekao je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, dodajući kako gradnju sufinancira Ministarstvo poljoprivrede iz sredstava za ruralni razvoj.

Sada je u Dječjem vrtiću Kutjevo 44-ero djece. Uvjeti rada s djecom su loši zbog skučenosti prostora. Preseljenjem u ove prostore biti će gotovo duplo veći broj mališana. S razlogom novom zdanju raduju se i tete – odgajateljice koje će moći pružiti kvalitetniji odgoj.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88