Kutjevački lovci Predrag Živković, Ivan Barić i Željko Kukić primili odličja trećeg reda Hrvatskog lovačkog saveza /FOTO/

Autor: DK

Grad podržava vaše aktivnosti, a slijedećih dana okupit ćemo sve udruge na tradicionalnoj proljetnoj akciji čišćenja korita i okoliša Kutjevačke Rike – istakao je na 84. godišnjoj skupštini Lovačkog društva „Slavonac“ u Kutjevu, koje ima više od 50 članova, dogradonačelnik tog grada Ivica Malnar. Sudionici su prihvatili izvješća o radu, te donijeli planove za slijedeće razdoblje.

-Provođenje naredbe Ministarstva poljoprivrede o povećanom odstrelu divljih  svinja zbog opasnosti od američke svinjske kuge je preventiva pa to moramo dosljedno provesti – kazao je pozdravljajući rad predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović.

Predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović Predragu Živkoviću, Željku Kukiću i Ivanu Bariću uručio odličja trećeg reda HLS-a za doprinos lovstvu ovoga kraju.

Lovočuvar „Slavonca“ Željko Starčević tijekom rasprave upozorio je na loše čišćenje i održavanje šumskih putova zbog čega su slabo prohodni, a izvješća su podnijeli još tajnik društva Predrag Živković, te lovnik Silvio Čvarak koji je pozvao kolege na veći odaziv na radna akcije kroz koje je prošle godine u lovište radi prihrane divljači ubačeno 15 tona kukuruza i 4 tona jabuka, a imali su i šest lovova na štetočine.

-Potporom županije za lovni turizam nabavili smo opremu za smještaj i izmijenili dio instalacija u lovačkom domu, a slijedi uređenje prilaznog puta do tog objekta, te nabavka fazanskih pilića- naglasio je u izvješću o radu predsjednik „Slavonca“ Ivica Pospišil napomenuo da su im problem naleti vozila na divljač, ponajviše na prometnici Kutjevo-Ferovac, a zahvalio je gradu Kutjevu na potpori za opremanje i uređenje strelišta za leteće mete u Mitrovcu. Uz to produžili su zakup državnog lovišta Južna Krndija I ukupne površine 2265 hektara, a naređeni odstrel divljih svinja obavljaju bez pasa goniča već praćenjem sa čeka.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: