Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Kutjevački „Baron“ osvojio Tisno i okolicu

PRIJE 3 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Kutjevački „Baron“ osvojio Tisno i okolicu Požega.eu | Kutjevački „Baron“ osvojio Tisno i okolicu

PRIJE 3 GODINE
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Slučajni susret kutjevačkog vinogradara Krešimira Baronice i poduzetnika Duje Perića iz Tisnog u Šibenskoj županiji prije desetak godina u Kutjevu prerastao je u iskreno prijateljstvo. Ubrzo su pronašli dosta dodirnih točaka i ostvarili usku poslovnu suradnju.

Periću se pokazala više nego vrhunska graševina kutjevačkog prijatelja, a kako je uspješni turistički djelatnik koji iznajmljuje apartmane i plovila te član Skupštine Turističke zajednice svoje općine, imao je dosta mogućnost da ga preporuči drugim.

Tako se u restoranima Tisnog i njegovoj okolici značajnije počela piti Baroničina vina.
Uslijedili su uzajamni posjeti, obitelji Baronica u ljetnom periodu u Tisno a prijatelja sa Jadrana u Kutjevo za martinjske i vincelovske blagdane i berbe grožđa. Prijateljstvo je 2019. godine preraslo i u kumstvo kada je Duje izabran za martinjskog kuma podruma obitelji Baronica.



Perići u Kutjevo ne dolaze sami. Na kušanje vina i obilazak kutjevačkog vinogorja u pratnji su im najčešće poduzetnici šibenskog kraja koji znaju doći i autobusom. Povod dolaska ovih dana je berba crnih sorti merlota i caberneta u Krešimirovm vinogradu. Pomogli su u berbi ali i preradi u podrumu.


Duje je inače je požeški zet. Naime, supruga Katarina je iz Dervišage iz obitelji Mitrović, pa za boravka u Požeštini obavezno obiđu rodbinu.
Krešimir se počeo uspješno baviti vinogradarstvom i vinarstvom prije četvrt stoljeća. Vina graševine, cardonnaya, cabarneta i merlota plasira pod imenom „Baron“ što je njegov nadimak iz djetinstva.



Grožđe dozrijeva na oko četiri hektara vinograda smještenim na južnim, osunčanim padinama Krndije, na Venju, Mitrovcu i Mačevom brdu, a na ovim pozicijama kutjevčani proizvode samo vrhunska vina.













Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.