Kutjevačka obilaznica, Jankovac, Papuk, Rogin kamen /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Domaće staze, predivna priroda koja se priprema za zimu i prve snjegove, sunce iznad maglovitih dolina…ima se što vidjeti i u čemu uživati, barem na ovaj način za sve one koji ne mogu ili nemaju vremena i volje za šetnju prirodom. Šuma je svoj ogrtač skinula i spustila na tlo i staze koje su više niti ne vide od smeđeg pokrivača koji čeka da se uskoro i zabijeli. Planinari HPD Vidim hodili su Kutjevačkom obilaznicom, bili na Jankovcu, Papuku i Roginim kamenu.

Kutjevačka obilaznica je staza duga 28 kilometara, a šetnje proteklih dana predstavlja pravi užitak po odličnom i sunčanom vremenu bez magle, sunce je ugodno grijalo, a iako je bilo samo 4 stupnja celzijusovih bilo je ipak ugodno za šetnju. Staza nije zahtjevna, preporučuju je svakom planinaru početniku.

Jedna ekipa išla na rutu Jankovac – Ivačka glava – Jankovac, druga se našla na Papuku dok je treća hodila domaću stazu Kutjevo – Rogin kamen – Kutjevo kao uvod za šetnju 13.prosinca na Dan planina kada ste svi pozvani na uzlet na dovršeni vidikovac. Kutjevačka obilaznica

Jankovac – Ivačka glava – Jankovac

Papuk

Kutjevo – Rogin kamen – Kutjevo

Izvor: kutjevacki.hr

Komentiraj: