Kutjevačka Narodna knjižnica uskoro u novom prostoru

Autor: D.K.

Voditeljica kutjevačke Narodne knjižnice i čitaonice Mirjana Iličić s nestrpljenjem očekuje dan kada će iz sadašnjeg skučenog prostora preseliti u novi prekrasni na lokaciji starog dječjeg vrtića. Radove se bliže svome kraju pa nije daleko niti dan kada će se ugledati knjige na novim policama u novome domu.

Većina radova je odrađena, ne bi trebalo biti previše posla da se dovede i sam interijer u konačno stanje kako bi svim ljubiteljima dobre knjige kao i svim korisnicima i djelatnicima knjižnice život bio olakšan.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinanciralo je projekt uređenja u iznosu od 450 tisuća kuna, a podršku stvaranju boljih uvjeta bezrezervno pruža grad Kutjevo na čelu s gradonačelnikom Josipom Budimirom pa se očekuje u skoroj budućnosti prijateljski prekid susjedskih odnosa s knjižnicom koja se sada nalazi u samoj Gradskoj vijećnici našega Grada. Time bi se opet otvorio novi prostor iskoristiv za neke nove projekte što će gradske uprava sigurno znati dobro iskoristiti.

-Pomalo pakujemo stvari i knjige. Još uvijek ne znamo kada ćemo krenuti u selidbu jer je potrebno urediti sam interijer. Pokušavamo ishoditi dodatna sredstva za uređenje unutarnjeg prostora što u konačnici prolongira vrijeme kada ćemo promijeniti dom našim knjigama, a moguće je i neko kompromisno rješenje kako bi što prije otvorili vrata korisnicima. Postavljena je stolarija, zidovi su sanirani i okrečeni, već sada je to prekrasno vidjeti i jedva čekam promjenu sredine jer je sam prostor stare knjižnice i ovog novoga neusporediv. U starom smo prostoru životarili na 62 kvadrata dok ćemo u novome domu imati 175, gotovo trostruko više. Kada se radovi dovrše bit će to zaista lijepa knjižnica, svima na ponos i radost – rekla je za kutjevački.hr voditeljica knjižnice Mirjana Iličić.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek