KUP SLAVONIJE I BARANJE U LOVNOM STRELJAŠTVU:Lovci Virovitičko-podravske županije ponovo pobjednici, Požežani peti

Lovački savez Osječko-baranjske županije bio je na strelištu u Bzenici pokraj Pleternice domaćin 5. kupa Slavonije i Baranje u lovnom streljaštvu na kojemu su nastupile momčadi svih pet županija toga područja. Sudionike su pozdravili Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, koji je vlasnik strelišta, te Zlatko Stolnik, predsjednik osječko-baranjskog lovačkog saveza, a Kup je otvorio predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza general Đuro Dečak izrazivši nadu da će lovci iz njegove Virovitičko-podravske županije ponoviti prošlogodišnju pobjedu što se i ostvarilo.

Oni su prvi sa 443 boda, drugi su lovci Osječko-baranjske županije sa 435, treći Vukovarsko-srijemske sa 414, četvrti  Brodsko-posavske sa 405, te peti strijelci Požeško-slavonske županije sa 390 ostvarenih bodova. Tako su Virovitičani zadržali prijelazni pehar osvojen prošle godine, a uz tri ekipe pehare su primili i najbolji pojedinci.

Prvoplasirani je Zvonimir Pavošević(Osječko-baranjska županija) sa 97 hitaca, zatim drugi je Nikola Živković(Vukovarsko-srijemska županija) sa 92, te treći Igor Vrbančić(Virovitičko-podravska županija) sa 91 hicem.

Natjecanje su sudili Davor Biruš iz Čazme(glavni sudac), te Milan Majetić iz Velike Kopanice i Mario Levar iz Požege.

Ovaj nastup strijelaca je bio dobra priprema za predstojeće Državno prvenstvo koje se na tom strelištu održava od 6. do 8. rujna.

0 Comment