Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Kultni Rock maraton ove će godine ponovno zaživjeti u Kaptolu

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Kultni Rock maraton ove će godine ponovno zaživjeti u Kaptolu Požega.eu | Kultni Rock maraton ove će godine ponovno zaživjeti u Kaptolu

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Gotovo da ne postoji Požežanin koji nije posjetio barem jedan od šest Rock maratona, od kojih je posljednji održan 2014. Kultna je to rock manifestacija koja je okupljala lokalne bandove i renomirana rock imena s hrvatske scene uz koje su uživale sve generacije. Udruga Čaš’ca, koja je osnovana prošle godine, a sastavljena je od osam entuzijasta s područja Kaptola, odlučila je vratiti neprežaljenu manifestaciju i tako 21. lipnja ponovno pružiti pravu malu rock poslasticu svim ljubiteljima tog glazbenog žanra. 

Budući da se ovaj rock koncert vraća nakon toliko godina, a prvotni cilj same manifestacije je i bio okupljanje i promocija lokalnih rock bandova, organizatori su ju odlučili vratiti na tvorničke postavke. Ove godine izlagači će biti isključivo lokalni bendovi, no njihovi članovi su itekako poznati diljem Lijepe naše. Svoje umijeće pokazat će velički rock bend Looked Green, koji postoji od 1979. godine, potom požeški hard & heavy rock bend koji na sceni broji preko 20 godina staža – Vrane. Atmosferu će itekako zagrijati požeško-zagrebački rap-rock sastav Detmeć nastao 2017. godine, a u tako kratkom vremenu djelovanja mogu se pohvaliti studijskim albumom. Uz njih, tu će još biti bend Hahari, bend iznenađenja kojeg čine itekako poznata lica te Beznadni slučaj, bend čiji su članovi osvajali srca svih djevojaka u prvim redovima.  

Najveća promjena, ali i posebnost je u lokaciji održavanja ovogodišnjeg Rock maratona. Po prvi put će se manifestacija ovakvog karaktera održati ispred srednjovjekovne utvrde Starog grada, koji dominira Kaptolom i koji će ovoj rock poslastici poslužiti kao prekrasna kulisa. Rock maraton održava se 21. lipnja u 20 sati, a ulaz je besplatan. Neka vas ne zbunjuje utorak, srijeda je neradna! Više informacija možete pronaći na Facebook stranici Rock maratona.

Tekst: Iva PranjićOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo