Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Kuglači mihaljevačke Croatije proslavili tri desetljeća nastupa na kuglanama

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Kuglači mihaljevačke Croatije proslavili tri desetljeća nastupa na kuglanama Požega.eu | Kuglači mihaljevačke Croatije proslavili tri desetljeća nastupa na kuglanama

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na inicijativu Gojka i Marinka Bašića, Zvonka Galića, Željka Prpića, Željka Vasića, Željka Adžića, Đure Manjarića i još nekih 19. siječnja 1992. godine osnovan je Kuglački klub Croatia u Mihaljevcima, prvi trener je bio Adam Kinder, a odmah su se uključili u natjecanje Županijske lige. Tako se navršilo 30 godina rada što je obilježeno prigodnom svečanosti, te međusobnim susretom generacija kluba i pojedinačnim nastupima na požeškoj Gradskoj kuglani.

Predsjednik Croatije Ivo Matić pozdravio je sudionike svečanosti, te su minutom šutnje odali počast pokojnim kuglačima.

-Nakon četiri sezone Croatia se plasirala u 3. Hrvatsku ligu-regija Istok, te tu nastupa sedam godina, a 2000. godine klub postaje Croatia Alles kako bi osigurali stabilno financiranje – istakao je o povijesti kluba njegov blagajnik Drago Adžić, te dodao da par Darko Zovko-Vlado Turkalj 2004. godine osvaja prvo mjesto u županiji i 4. u regiji Istok, a na državnom prvenstvu su 17.

KK Croatia Alles 2006. godine osvaja prvo mjesto u 3. ligi, te se plasira u 2. ligu kada su nastupali Đuka Soldić, Ivan Demin, Vlado Turkalj, Gojko Bašić, Željko Kristić, Ivo Matić, Franjo Soldo, Thomas i Slavko Pandžić. Od 2008. vraćaju se u 3. ligu, te od 2020. u 4. ligi da bi se ove sezone vratili u 3. ligu.

Kroz tri desetljeća djelovanja Croatije najviše službenih utakmica odigrao je Ivo Matić(340), te Gojko Bašić(250) i Franjo Soldo(230), a najviše srušenih čunjeva na jednom nastupu imao je Đuro Soldić(638), zatim Vlado Turkalj(626) i Darko Zovko(624).

-U klubu se osjeća nedostatak mladih pa je to jedan od važnih zadataka u budućnosti – zaključio je Drago Adžić. Potom je predsjednik Matić uručio zahvalnice zaslužnim osobama i sponzorima. Primili su ih dosadašnji predsjednici kluba Gojko Bašić, Ivan Smojver(posmrtno), Željko Prpić, Ljiljana Ester, Petar Gavrilović i Ivo Matić, zatim trener Kinder i sponzori Croatia osiguranje, Alles, Damaco, Bagi, Vanilla, Stipo Andrijević, Požeški športski savez i općina Kaptol.

Predsjednik Kuglačkog saveza Požeško-slavonske županije Darko Zovko uručio je slavljenicima plaketu i čestitao jubilej, a pehar za najboljeg igrača na nastupu toga dana dobio je Thomas Pandžić.

Nakon svečanosti nastupio je glazbeni sastav Zlatka Balena koji je zabavljao sudionike proslave.

Foto: D. Mirković

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.