KUD”Svilenka” po prvi puta organizira Smotru “Pučko crkveno pjevanje”UV

Autor: V.M.

blankBUK – Vjernici župe sv. Jurja Buk pripremaju se za proslavu blagdana Gospe Snježne a svetkovini će i ove godine prethoditi Trodnevnica. Proslava će međutim, po prvi puta imati ‘dodatak’ za što su se pobrinuli članovi KUD-a “Svilenka”.

– Odlučili smo organizirati smotru kulturno-umjetničkog stvaralaštva ali koja će biti drugačija od smotri kakve se obično organiziraju. Želja nam je okupiti društva koja njeguju pučko crkveno pjevanje i tako evo, doprinijeti da se ovaj oblik stvaralaštva sačuva od zaborava – rekla je predsjednica “Svilenke” Branka Leist.

Program u Buku počet će u 17 sati i 30 minuta procesijom iz župnog dvorišta i nošenjem kipa Gospe u Crkvu. Uslijedit će nastup kulturno-umjetničkih društava koja će izvesti po dvije pjesme. Po završetku smotre pučkog crkvenog pjevanja bit će sveta misa i potom procesija oko crkve uz pjevanje svih sudionika smotre i prisutnih vjernika. Nakon što se procesija vrati u crkvu, uslijedit će blagoslov i vraćanje kipa u župno dvorište a ispred crkve će se zaigrati veliko kolo.

/Foto: Ilustracija/

Komentiraj:

blank