Kuća u Kuli koja je jučer bila zahvaćena požarom u njoj se uzgajala droga, skrivalo oružje i veća količina streljiva

Autor: D.K.

POŽEGA / KULA – Kuća u Kuli koju je jučer zahvatio požar oko 6 sati ujutro, koja je brzom intervencijom kutjevačkih vatrgasaca spriječena da se dalje širi, ima svoje tajne koje si izašle na svjetlo dana.

Naime uslijed pregrijavanja električnih vodova koji su nestručno spojeni na glavni vod prije brojila došlo je do požara. dakle došlo je do krađe električne energije za koju se sumnjiči 33-godišnjak.  Budući da se radi o kaznenom djelu policijski službenici vezano za to nastavljaju sa istraživanjem. 

U priopćenju Policijske uprave požeško-slavonske se navodi kako je isti dan tijekom poslijepodneva temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražena je opožarena građevina i još jedna obiteljska kuća na kutjevačkom području koje je koristio 33-godišnjak.

-Pretragom opožarene građevine i još jedne obiteljske kuće u podrumu jedne od kuća pronađena prostorija s opremom za unutarnji uzgoj cannabis marihuane (lampe, tajmeri, ventilatori i dr.) te 53 stabljike cannabis marihuane visine od 50 do 90 centimetara i dvije puške. U obje kuće pronađena je i veća količina raznog streljiva. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 33-godišnjakom utvrđeno je da ga se sumnjiči za kazneno djelo iz čl. 190. Kaznenog zakona „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i iz čl. 331. „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“, a u vezi krađe električne energije kriminalističko istraživanje se nastavlja – navodi se u priopćenju kojeg smo prilili iz Policijske uprave.

Foto: PU 

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek