Krstili mošt uz goste iz Mađarske

KAPTOL – Udruga vinogradara, vinara i voćara općine Kaptol organizirala je svoju traduicionalnu martinjsku feštu sa obredom Krštenja moša kojega je predvodio vinski kardinal Vlado Bauer. Njihova fešta posljednja je ovogodišnja uz Martinje u Požeškoj kotlini, a uz više od 250 vinogradara i vinara, te članova obitelji i prijatelja nazočili su gosti iz Mađarske s kojima ova udruga ima višegodišnju prijateljsku suradnju. Na početu priredbe u punoj dvorani Vatrogasnog doma sudionike su pozdravili predsjednik udruge Ferdinand Novak, te kaptolački župnik Josip Klarić.

Uz vinskog kardinala ministranti su bili načelnik kaptolačke općine Milen Pavičić i predsjednik udruge Ferdinand Novak dok su kumovi bili Tibor Čuč iz Mađarske koji je predsjednik Hrvatske samouprave grada Kapošvara i vinogradar Mato Lončarević-Cicko iz Golog Brda. Njima su u znak sjećanja na ovaj drevni običaj uručena posebna priznanja-Kumovnice.

Kroz cjelovečernji program goste je zabavljala glazbena skupina „Oaza band“ iz Požege pod vodstvom Željka Novinca Kocke.

0 Comment

Send a Comment