Kroz ulaganje vrijedno 16 milijuna kuna Hrvatski Telekom spaja 4.383 kućanstava Požege na optiku

Autor: pozega.hr

Hrvatski Telekom građanima Požege omogućit će korištenje ultra brzog interneta uz brzine preko 100 Mbit/s . Postavljanje optičke infrastrukture je već u tijeku, a uključenje prvih korisnika u planu je za početak prosinca. Uvođenje optike pridonijet će unaprjeđenju kvalitete života te omogućiti korištenje naprednih i inovativnih digitalnih proizvoda i usluga.

Hrvatski Telekom nastavlja s ulaganjima u razvoj telekomunikacijske infrastrukture na području grada Požege. Nakon projekata skraćenja pretplatničke petlje započeo je projekt implementacije optičke pristupne mreže. Ovime će 4.383 kućanstava dobiti mogućnost korištenja prednosti optičke infrastrukture koja omogućuje ultra brzi internet s brzinama preko 100 Mbit/s, a u budućnosti će brzine ići i preko 1 Gbit/s. Ulaganje je vrijedno više od 16 milijuna kuna.

Trenutno se izvode radovi u naseljima Babin Vir, Praulje i Sajmište, a uključenja prvih korisnika planirana su za početak prosinca 2020. godine. Sljedeće godine je u planu realizirati mrežu u centru Požege kojom će dodatnih 2.989 kućanstava imati mogućnost korištenja optičke infrastrukture.

Hrvatski Telekom, kao najveći privatni investitor u digitalizaciju u Hrvatskoj, kontinuirano ulaže u razvoj i modernizaciju telekomunikacijske infrastrukture. Realizacijom ovog projekta unaprijedit će se korisničko iskustvo te omogućiti korištenje naprednih i inovativnih digitalnih proizvoda i usluga poput e-Građana, e-škole, e-zdravlja i e-parkinga za čije korištenje su prijeko potrebne velike pristupne brzine. Istodobno, uvođenje optičke infrastrukture pridonijet će povećanju konkurentnosti lokalnog gospodarstva. “Optičke mreže do kućanstava bez sumnje omogućuju najkvalitetniji i najbrži pristup internetu i sastavni su dio digitalizacije društva, povećanja gospodarske konkurentnosti i kvalitete života te mi je drago što će i građani Požege dobiti priliku uživati u prilikama koje pruža optička infrastruktura.” izjavio je Boris Drilo, član Uprave Hrvatskog Telekoma za tehniku i informacijsku tehnologiju.

“Iznimno mi je zadovoljstvo što Hrvatski Telekom doprinosi ulaganju u širokopojasnu infrastrukturu koja predstavlja stvaranje preduvjeta za bolju budućnost. Dostupnost širokopojasnog pristupa velikih brzina značajan je preduvjet za daljnji društveni i gospodarski razvoj države, odnosno osnovni preduvjet za tranziciju prema digitalnom društvu i gospodarstvu utemeljenom na digitalnim tehnologijama. Za našu zajednicu tu su i razne druge koristi poput povećanja atraktivnosti za privlačenje novih poduzetnika, povećanje efikasnosti javnih i privatnih usluga, kao i povećanje računalne pismenosti, izjavio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

IZVOR: pozega.hr

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88