Kroz projekt grada Pleternice “Zaželi i ostvari faza II” 30 žena dobilo nova znanja i vještine

Autor: PROMO

Nakon uspješno završenog osposobljavanja 30 žena kroz projekt “Zaželi i ostvari – faza II” danas je održana i svečanost dodjele uvjerenja o završenom osposobljavanju. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 2.783.200,00 kn čiji je nositelj Grad Pleternica, a partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Požega i Centar za socijalnu skrb Požega.

Osposobljavanje žena kroz projekt „Zaželi i ostvari-faza II“ UP.02.1.1.13.0133 koje je započelo početkom srpnja uspješno je završeno, a polaznice osposobljavanja danas su u prostoru Interpretacijskog centra Terra Panonica primile svoja uvjerenja. Ovaj projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Projekt ima za cilj  omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada teže zapošljivoj skupini žena u ruralnom području. Projektnim aktivnostima želi se povećati  razina znanja i vještina zaposlenih žena kroz projekt kako bi bile konkurentnije na tržištu rada u lokalnoj zajednici nakon završetka projekta. Ujedno je cilj i poticanje socijalne uključenosti i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika. Projektom je osigurana skrb za starije i nemoćne osobe u njihovom vlastitom domu te zajedničkim djelovanjem ostvareni uvjeti za dostojanstveniji, kvalitetniji, sigurniji i aktivniji život starijih osoba, a tako i žena koje će se zaposliti i njihovim obiteljima. Projekt je tako rezultirao podizanjem kvalitete života za 180 starijih i nemoćnih osoba te za 30 nezaposlenih žena i njihovih obitelji.

“Osim mogućnosti za rad projekt “Zaželi i ostvari” je nezaposlenim žena donio i osposobljavanje prema iskazanom interesu. Tako su održane edukacije obrazovanja te imamo 19 žene koje su prošle program obrazovanja za zanimanje slastičarka, 9 za gerontodomaćicu te su 2 žene uspješno završile edukaciju o razvoju informatičke pismenosti,” naglasila je direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež.

Na uspješno završenom osposobljavanju svojim sugrađankama čestitala je gradonačelnica Marija Šarić. “Još jedan projekt uspješno smo priveli kraju. Završio je program “Pomoć u kući” a s 30. kolovoza završavamo već treći projekt. Kroz protekla dva projekta ukupno smo zaposlili 40 žena, no tu nije kraj. Nadamo se novom projektu, spremni smo i prvi dan kada se otvori natječaj, prijavit ćemo ga i vrlo brzo očekujemo nastavak ove dobre priče. Želim zahvaliti vama ženama za svu suradnju i trud koji ste pokazale i prema korisnicima i prema Gradu i Poduzetničkom centru. Valja naglasiti kako je Grad Pleternica kroz protekle četiri godine kroz različite projekte proveo osposobljavanje za 140 osoba. Prilika je to da kroz projekte ojačamo naše žene, njihovo samopouzdanje i vještine, te nađu svoje mjesto na tržištu rada. Grad Pleternica i Poduzetnički centra Pleternica i dalje vam stoje na raspolaganju posebice ako odlučite kroz ove edukacije i na samozapošljavanje,” naglasila je gradonačelnica.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

 “Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Pleternice”

Foto: Ante Krstanović

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek