Kroz ovaj tjedan u Kutjevu povodom Dana grada različite i zanimljive manifestacije i događanja: „Uvjeren sam kako ćemo se ovih dana lijepo družiti“

Autor: S.P./D.K.

Svečanoj sjednici povodom Dana grad Kutjeva, koja će se održati u petak, 6.rujna 2019. godine, prethodit će različita događanja kroz ovaj tjedan, od kazališnih predstava, nastupa kulturno-umjetničkih društava i skupina, a 7.rujna 2019. godine nogometna utakmica i koncert klape Rišpet te nastup stand up komičara Željka Pervana s programom pod nazivom “Na komadiću Europe” koji će održati 9.rujna u Kino dvorani.

Program obilježavanja Dana grada najavio je je na tiskovnoj konferenciji gradonačelnik Josip Budimir koji je između ostalog naglasio kako su se ove godine potrudili složiti raznolik sadržaj prilagođen svim uzrastima i ukusima sugrađana i gostiju koji budu došli u Kutjevo.

-Priredili smo različita događanja za sve one koji su željni dobrog provoda i kvalitetnih manifestacija. Uvjeren sam da će ovaj tjedan naš grad posjetiti brojni gosti iz okolnih mjesta i krajeva. Za sve manifestacije je ulaz besplatan. Uvjeren sam kako ćemo se ovih dana lijepo družiti – naglasio je gradonačelnik Budimir izražavajući uvjerenje kako će se u danima proslave Dana grada još snažnije povezati sve udruge s područja grada Kutjeva i postići kvalitetnije odnose i unaprijediti život u urbanoj sredini s prepoznatljivim turističkim potencijalom.

Program počinje 2. rujna kada se održava Dan udruga grada Kutjeva u prostoru Osnoven škole Zdenka Turkovića, a nastavlja se 3. rujna edukativnom i zabavnom kazališnom predstavom za djecu “Avijonko se ženi” Scene Gorica iz Velike Gorice koja će gostovati i 5. rujna, ali s kazališnom predstavom za odrasle, komedijom “Zov divljine”.

Kulturno-umjetnička društva nastupaju 4. rujna u glazbenom programu pod nazivom “Kutjevu za njegov dan”, kada će biti predstavljena i izložba radova Matice umirovljenika grada Kutjeva.

Službeno obilježavanje Dana grada održat će se u petak, 6. rujna. Program počinje u 12,00 sati polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na groblju sv. Marka u Kutjevu, a nastavlja se sa svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Kutjeva u 13,00 sati u Kinodvorani.

U subotu 7. rujna na SRC Kutjevo igra se utakmica NK Kutjevo – NK Belišće, a u 18,30 minuta je sveta misa u Župnoj crkvi rođenja BDM te koncert klape Rišpet koji će zasigurno oduševiti i Kutjevčane i njihove goste.

Na blagdan Male Gospe, zaštitnice grada u Župnoj crkvi rođenja BDM u 11,00 sati bit će služena svečana misa koju će predvoditi požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević. U kinodvorani Kutjevo istog će dana u 20,00 sati nastupit popularni stand up komičar Željko Pervan s programom pod nazivom “Na komadiću Europe”.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: