Kroz osam godine video brojeve iz TV Supertona Poljoprivredne televizije vidjelo gotovo 18 milijuna ljubitelja glazbe

Autor: Jelenko Topić

Malo tko je očekivao da će popularna emisija Radio Superton, koja se od 1994. do 2012. godine emitirala na požeškim radio postajama, postići toliku popularnost u televizijskoj i internetskoj verziji.

Kako je poznato kroz tih 18 godina kao radijska emisija postigla je veliku popularnost jer je u njoj uživo sviralo više od 300 tamburaških i narodnih sastava iz cijele zemlje počevši od Gazda, Šarmera, Bosutskih bećara, Patrije, Zvona, Mladih šest, Veselih Podravaca, Žeteoca, Zdenca, Evergreena, Arteškog bunara, Širokog šora, Prijatelja, te solista Marije Pavković Snaše, Zdenka Nikšića, Šime Jovanovca, Štefa Jeršeka i drugih.

Radio Superton je završio emitiranje 2012. godine da bi 2013. pokretanjem Poljoprivredne televizije u Požegi nastavio djelovati kao TV Superton sa sličnom koncepcijom da uživo sviraju glazbeni sastavi i predstavljaju svoj rad.

-Pjesme kroz desetljeća, zaboravljeni hitovi, festivali, generacije tamburaša i bendova samo su dio sadržaja u našem programu. Tamburaj je raj za tambure – online radio isključivo s tamburaškom glazbom – stoji u najavi te emisije koja se danas kontinuirano reprizno emitira na Poljoprivrednoj TV, a sve emisije se mogu vidjeti na internetskom kanalu tamburaj ptv(na youtube).

Kroz više od pet godina snimanja TV Supertona gostovalo je stotinjak tamburaških sastava iz Hrvatske i Mađarske, a pjesme su nakon emitiranja na navedeni kanal postavljeni i kao video brojevi te su dostupni širokom auditoriju širom svijeta. Tih oko 1500 brojeva pregledalo je za ovih osam godina (koje se navršavaju krajem travnja) gotovo 18 milijuna ljubitelja ove glazbe tako da su klikom vidjeli i čuli svoju omiljenu pjesmu.

Tamburaški sastav Cure iz centra(Koprivnica) sa pjesmom Ivanova korita iz te emisije imaju više od 2,1 milijuna pregleda, slijedi Cecilija sa skladbom Hoću lom ( 1,1 milijun pregleda  ), Fijaker i pjesma Ode kuća, ode brak sa više od 800 tisuća klikova itd.

Ovo pokazuje da domaća i popularna glazba uvijek ima dobru slušanost tim prije što je tehnološki napredak omogućio njeno korištenje bez ikakvih ograničenja.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88