KRETANJE IZVAN MJESTA PREBIVALIŠTA ISKLJUČIVO S PROPUSNICOM: “Na svim ulazima odnosno izlazima iz županije bit će blokadni policijski punktovi”

Autor: DK

S obzirom da na pojedinim područjima postoji znatno povećan rizik od prijenosa bolesti COVID-19, a kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti zabranjuje se napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH.

Zabrane ne se ne odnose na promet i kretanje nužno za opskrbu, dnevne migracije zaposlenih u službama za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe, zatim za potrebe izvješćivanja javnosti, stanovnika koji zahtjeva hitnu medicinsku skrb, putovanja na posao i posla, ukoliko je ono neophodno, žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19, te zbog vitalnih obiteljskih razloga.

-Policijska uprava požeško-slavonska ima razrađene planove za blokadu kao županije tako i svih gradova i općina. Mi smo do sada imali blokadne punktove na glavnim pravcima na ulascima u našu županiju. Razlog tih blokada je kontrola vozača i osoba koje se kreću te utvrđivanje krše li te osobe samoizolaciju. Obzirom na novu odluku koja je donesena mi ćemo s razine policije izvršiti blokadu svih ulaza i izlaza iz županije. Biti će i unutar županije određene blokadu. Svi koji se budu kretali, ulazili i izlazili iz županije morat će imati propusnice. Bez tih propusnica kretanje neće biti moguće – rekao je Željko Grgić, načelnik Policijske uprave požeško-slavonske koji je naglasio i kako će policijski službenici vršiti kontrole samoizolacije.  

-Danas imamo vrijeme pred nama da sve točke Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, a tiču se osoba koje su izuzete iz ove odluke – tko će im dati propusnicu i na koji način, sve je propisano i to ćemo operativno tijekom dana odraditi s našim stožerima, a ujedno i s pravnim osobama koje su dužne izdati propusnice za određene skupine ljudi. Također, tijekom jučerašnjeg dana nakon potresa, imali smo informaciju o dolasku građana s područja Zagreba, i policija je izvijestila kako su imali određene kontrolne mehanizme o osobama kojima je propisana samoizolacija – naglasio je načelnik Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije Vedran Neferović.

Prema tumačenju Nacionalnog stožera propusnice za ulazak i izlazak s mjesta prebivališta ili stalnog boravišta, ovisno o djelatnostima, ovjeravati će i potpisivati odgovorne osobe u pravnoj osobi – za medicinske slučajeve izabrani liječnici obiteljske medicine i za ostale nadležni stožeri civilne zaštite.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: