Krampus iz Jakšića pobjegao glavom bez obzira (foto)

Autor: D.K.

JAKŠIĆ – Novouređena ulica u Jakšiću, odvojak ulice koji vodi do novog dječjeg vrtića, prema svemu sudeći biti će tradicionalno sastajalište djece s omiljenim sv. Nikolom ali i neželjenim za djecu krampusom. Po prvi puta ove je godine u organizaciji HKUD „Slavonija“ Jakšić organizirana priredba o blagdanu sv. Nikole na kojoj su darivani jakšički mališani koji su uživali u zanimljivom programu. Prijedlog hvalevrijedne manifestacije svesrdno je prihvatila općina Jakšić, na čelu sa općinskim načelnikom Ivicom Kovačevićem, koja je pomogla u samoj organizaciji  priredbe.

-Evo kao što vidite ovdje se okupilo stotinjak djece na ovu manifestaciju koju po prvi puta organiziramo. To je u organizaciji nas iz HKUD-a Slavonija, nekoliko obitelji te općine Jakšić i OPG Kuba. U programu su nastupila djeca koja su članovi HKUD-a Slavonija i Matice Slovačke Kukučin Kuntarić. Ovo smo pokušali uklopiti u Dan općine kojeg slavimo 4.prosinca, na blagdan sv. Barbare te tako dočekali i sv. Nikolu ali i krampusa kojeg su djeca veoma brzo otjerala svojim prelijepim ponašanjem i pjesmama. Djeca su dobila prigodne poklone i darove koje su donirali tvrtke i domaći OPG-i,  Trento, Zvečevo te obitelj Tilinger – rekao je Dario Pažin predsjednik HKUD-a Slavonija Jakšić.

Roditeljima i djeci bilo je ponuđeno kuhano vino i čaj. U ponudi je također bilo proizvoda od domaćih OPG-ovaca, jabuka, sokova, proizvoda od meda i dr.

Na svečanosti je iznenada iz polja došao Krampus, prilično zastrašujući koji je donio cijeli naramak šiba. Nije se mogao krampus dugo zadržati jer je vidio da među njima nema zločeste djece, a kada su djeca vidjela namjeru krmapusa ona su ga protjerala i rekla mu da nikada više ne dođe.

Odlaskom krampusa stigla svečano ukrašena povorka sa konjskim zapregama domaćih konjogojaca. Uz načelnika općine Ivicu Kovačevića dovezao se i sv. Nikola. Kada su djeca vidjela velike vreće koje je Nikola nosio veselju nije bilo kraja.

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot