Krampus iz Jakšića pobjegao glavom bez obzira (foto)

Autor: DK

JAKŠIĆ – Novouređena ulica u Jakšiću, odvojak ulice koji vodi do novog dječjeg vrtića, prema svemu sudeći biti će tradicionalno sastajalište djece s omiljenim sv. Nikolom ali i neželjenim za djecu krampusom. Po prvi puta ove je godine u organizaciji HKUD „Slavonija“ Jakšić organizirana priredba o blagdanu sv. Nikole na kojoj su darivani jakšički mališani koji su uživali u zanimljivom programu. Prijedlog hvalevrijedne manifestacije svesrdno je prihvatila općina Jakšić, na čelu sa općinskim načelnikom Ivicom Kovačevićem, koja je pomogla u samoj organizaciji  priredbe.

-Evo kao što vidite ovdje se okupilo stotinjak djece na ovu manifestaciju koju po prvi puta organiziramo. To je u organizaciji nas iz HKUD-a Slavonija, nekoliko obitelji te općine Jakšić i OPG Kuba. U programu su nastupila djeca koja su članovi HKUD-a Slavonija i Matice Slovačke Kukučin Kuntarić. Ovo smo pokušali uklopiti u Dan općine kojeg slavimo 4.prosinca, na blagdan sv. Barbare te tako dočekali i sv. Nikolu ali i krampusa kojeg su djeca veoma brzo otjerala svojim prelijepim ponašanjem i pjesmama. Djeca su dobila prigodne poklone i darove koje su donirali tvrtke i domaći OPG-i,  Trento, Zvečevo te obitelj Tilinger – rekao je Dario Pažin predsjednik HKUD-a Slavonija Jakšić.

Roditeljima i djeci bilo je ponuđeno kuhano vino i čaj. U ponudi je također bilo proizvoda od domaćih OPG-ovaca, jabuka, sokova, proizvoda od meda i dr.

Na svečanosti je iznenada iz polja došao Krampus, prilično zastrašujući koji je donio cijeli naramak šiba. Nije se mogao krampus dugo zadržati jer je vidio da među njima nema zločeste djece, a kada su djeca vidjela namjeru krmapusa ona su ga protjerala i rekla mu da nikada više ne dođe.

Odlaskom krampusa stigla svečano ukrašena povorka sa konjskim zapregama domaćih konjogojaca. Uz načelnika općine Ivicu Kovačevića dovezao se i sv. Nikola. Kada su djeca vidjela velike vreće koje je Nikola nosio veselju nije bilo kraja.

no images were found

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: