Kraljica graševine za ovu godinu nije izabrana – Nikol Zorić zadržava primat dvije godine?

Autor: Jelenko Topić

Nakon dugo godina u Kutjevu nije održan Festival graševine, pa tako nije izabrana ni Kraljica graševine za 2020. godinu. Tako je i u drugim dijelovima naše države zbog pandemije koronavirusa, a prvi put nakon 18 godina Zagrebačka županija nije izabrala vinsku kraljicu.

Kandidatkinje za Kraljicu graševine uvijek su uz ljepotu pokazivale umijeća i vještine u otvaranju butelja, točenje vina u vinske čaše, pravilno kušanje i degustaciju zlatne kapljice te odgovarale na pitanja članova stručnog žirija.

Podsjetimo prošle 2019. godine bilo je desetak kandidatkinja, a svaka od njih je predstavljala jednu od vinarija kutjevačkog vinogorja. Pobjednica je bila mlađahna Kutjevčanka Nikol Zorić predstavljajući Vinariju Zorić, a budući ove godine nije bilo izbora, te nije izvjesno hoće li ga biti do kraja 2020. godine, moguće je da Nikol ostane Kraljica graševine i za ovu kalendarsku godinu!

Zasada postoji mogućnost da Vinsku kraljicu izabere Središnja bregovita Hrvatska gdje djeluje više od 600 vinara što je veliko područje za izbor relevantne kraljice.   

Cilj je promocija vina, vinogradarstva i vinarstva određene regije odnosno njenog vinogorja, ali i domaće kulture stola jer su kandidatkinje, osim što su morale dolaziti iz vinske obitelji, trebale biti djevojke od 18 do 28 godina, koje su stručnoj komisiji pokazivale i znanje u pismenom, usmenom te praktičnom dijelu, sljubljivanjem vina i hrane.   

Kraljica graševine svojom osobnošću simbolizira tijekom godinu dana županijsku i domaću vinsku kulturu, vinogradarstvo i vinarstvo radi širenja kruga potrošača.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88