Do kraja ožujka semafor-priprema se gradnja brze ceste

Autor: DK

hrvatske ceste logo 3POŽEGA – Tragom dobivene informacije, na zadnjoj SDP-ovoj konferenciji, o postavljanju semafora kojim bi se povećala sigurnost prijelaza srednjoškolaca preko državne ceste (D38) u Osječkoj ulici odgovor smo zatražili od Hrvatskih cesta.

  -Slijedi postavljanje semafora za pješake u Požegi, u blizini  Ekonomske škole za izvođenje  kojega je potpisan ugovor sa Elektromodulom iz Osijeka-rekao nam je član uprave Hrvatskih cesta Nenad Maljković. Cesta u osječkoj gdje će se stavit semafor

 Brojni učenici srednjih škola „novom šetnicom“, uz rijeku Orljavu, dolaze do izuzetrno prometne Osječke ulice koju trebaju prijeći. Zbog sigurnosti pješaka, odnosno učenika, projekt postavljanja semafora je obećanje na koje se obvezala prijašnja gradska vlast kada su i izgradili šetnicu. Postavljanjem semafora može se reći da je projekt završen, te da je zaokružena  investicija.

 -Postavljanje semafora vrijedno je 300 tisuća kuna i trebao bi biti dovršeno do 1.travnja za čiji se dovršetak unazad kraćeg vremena veoma zauzeo vaš bivši gradonačelnik Ronko-istakao  je Maljković.

Nenad Maljković, član uprave Hrvatskih cesta Uz navedeni projekt Hrvatske ceste u Požeško-slavonskoj županiji intenzivno pripremaju izgradnju brze ceste Pleternica-Požega-Brestovac u duljini od gotovo 14 kilometara.

  -Planirani zahvat trebao bi značajno podići nivo prometne usluge u Požeškoj kotlini udaljavanjem prometa od naseljenih mjesta. Postojeća mreža državnih i županijskih cesta uglavnom se nalazi uz naseljana mjesta s neodgovarajućim prometno-tehničkim elementima trase – naglasio je nadalje član uprave Hrvatskih cesta Nenad Maljković.

  Kako doznajemo početak te dionice nalazi se na privremenom spoju sa državnom cestom D38 istočno od Pleternice. Spoj je definiran kao rotor s namjerom da se uklapa u nastavak trase buduće obilaznice Pleternice.

 Na mjestu križanja s lokalnom cestom Novoselci-Trapari trasa se odmiče od pruge radi mogućnosti formiranja čvora u konačnoj fazi. Time se promet s državne ceste Požega- Pleternica usmjerava na brzu cestu bez dodatnih opterećenja prometnica u gradu Požegi.

  Projektnom dokumentacijom predviđena su četiri križanja u nivou prometnice i to kod naselja Gradac , Novoselci, Jakšić, sjeverni ulaz u grad Požegu-cesta za Veliku, te na rotoru na početku trase koja se nalazi na spoju brze ceste s državnom cestom i budućom obilaznicom Pleternice. Uz to predviđeni su novi mostovi i nadvožnjaci.

Komentiraj: