Do kraja godine uređenje podruma i dvorane

Autor: Jelenko Topić

Braniteljska zadruga „Zadrugar“ ČaglinČAGLIN – Iako djeluje tek nekoliko godina Braniteljska zadruga „Zadrugar“  sve značajnije utječe na razvoj čaglinskog kraja. Sada u sklopu nje radi prenoćište sa petnaestak težaja što planiraju proširiti, te ugostiteljski objekt, a uređuju se i drugi prostori toga zdanja smještenog uz željeznički kolodvor u Čaglinu. Kuhinja je u potpunosti uređena i opremljena, a tu sada rade četiri zaposlenika.

-Do kraja godine završit ćemo uređenje podruma sa pedesetak sjedećih mjesta koji bi bio ugodan prostor za degustaciju domaćih vina i rakija, te uređenje svečane dvorane kapaciteta oko 300 sjedećih mjeta što bi sve stajalo oko 70 tisuća kuna- kaže nam vršitelj dužnosti upravitelja „Zadrugara“ Đurica Uljatovski koji zbog bolesti mijenja upravitelja Gorana Ribičića, idejnog začetnika ovog razvojnog projekta. Zadrugu je osnovalo osam branitelja, a očekivanja su da će se u njoj zaposliti još nekoliko nezaposlenih s tog nerazvijenog područja. Potporu osnivanju i radu zadruge dalo je Ministarstvo branitelja RH.

-Među 430 zadruga u našoj zemlji je ova u Čaglinu, koja daje doprinos razvoju ovpg brdsko-planinskog područja, oni su u dva navrata dobili našu novčanu potporu i vidimo da su je dobro iskoristili- ističe Dalibor Bajić, savjetnik za zadruge Ministarstva branitelja, koji je posjetio prostore čaglinske zadruge.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »