Krađe, razbojništva, prometna problematika…..

Autor: Požega.EU

Iz policijskog rokovnika 2POŽEGA – Policijski službenici požeško-slavonske policije i ovaj vikend su imali različitih intervencija počevši zbog krađa, razbojništva, do prometnih problematika.

U petak je, 18. rujna policijskim službenicima 55-godišnjak prijavio da mu je 23. kolovoza u vremenu od 23 do 23.30 sati u Požegi, u Ulici Josipa Andrića, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio bicikl marke „Trek“. Istoga dana je prijavljena krađa koja se dogodila u srijedu, 16. rujna 2015. godine, oko 12.50 sati, u Požegi, u Cehovskoj ulici, u trgovini, gdje je  nepoznati počinitelj (ili više njih) iskoristio nepažnju prodavačice i otuđio sat. Za nepoznatim počiniteljima policijski službenici tragaju protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Na području grada Požege, u petak je, 18. rujna, oko 21 sat, 78-godišnjak pucao iz vatrenog oružja prilikom čega se metak odbio te lakše ozlijedio 22-godišnjakinju, a koja se nalazila u neposrednoj blizini. Protiv 78-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

Jučer se dogodilo razbojništvo o kojem smo već pisali i to u vremenu od 21.30 do 22 sata, na širem području grada Požege, kada su u obiteljsku kuću 64-godišnjaka ušle nepoznate maskirane osobe koje su uz prijetnju i uporabom tjelesne snage od njega otuđile veći novčani iznos te se udaljili u nepoznatom smjeru. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Što se tiče prometne problematike i tu su policijski službenici imali dosta posla. – U nedjelju, 20. rujna 2015. godine, oko 6.50 sati, u Gradcu, u Ulici Stjepana Radića, 32-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, skretala je ulijevo, a da se prethodno nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu uslijed čega je u nju udario 50-godišnji vozač teretnog automobila marke „Volvo“, osječkih registarskih oznaka koji je u tom trenutku započeo pretjecati osobni automobil na dijelu ceste gdje je puna crta i neposredno ispred obilježenog pješačkog prijelaza. U prometnoj nesreći 32-godišnjakinja je lakše ozlijeđena kao i dvoje putnika starosti 10 godina koji su se nalazili u osobnom automobilu. Protiv oba vozača slijedi prekršajni nalog. Tijekom vikenda se dogodila i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Doljanci.

U subotu su, 19. rujna, oko 22.55 sati, u Požegi, u Industrijskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 51-godišnjaka koji je upravljao teretnim automobilom marke „Iveco“, švicarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,46 promila.

U nedjelju, 20. rujna 2015. godine, oko 0.55 sati, u Požegi, u Osječkoj ulici, u prometu je zatečen 19-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,63 promila. Istoga dana, oko 2.45 sati, također u Osječkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u osobnom automobilu marke „Zastava“, požeških registarskih oznaka, zatekli 19-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,49 promila. Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Više iz kategorije