Krađa torbice i predaja streljiva

Autor: Požega.EU

Iz policijskog rokovnika 2POŽEGA – Tijekom proteklog dana službenici Policijske uprave požeško-slavonske zabilježili su slijedeće događaje iz svoje nadležnosti:

              MLADIĆ NARUŠAVAO RED I MIR

U ponedjeljak oko 4 sata u mjestu Podgorje 24-godišnjak je vikao i galamio te narušavao javni red i mir u dvorištu 52-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi prekršajna prijava.

              NESREĆA SA ŠTETOM NA VOZILU

Nadalje u ponedjeljak oko 9 sati u Pleternici (Trg Zrinskog i Frankopana) 71-godišnja vozačica osobnog automobila marke „Renault“ požeških registarskih oznaka uslijed nepropisnog obilaženja teretnog vozila koje je bilo parkirano uz desni rub kolnika udarila je u osobni automobil marke „Audi“ kojim se iz suprotnog smjera kretao 67-godišnjak. Protiv 71-godišnjakinje slijedi prekršajna prijava.

              KRAĐA TORBICE

Istoga dana tijekom poslijepodneva u Požegi (Njemačka ulica) na parkiralištu trgovačkog centra nepoznati počinitelj iz nezaključanog osobnog automobila marke „Opel“ požeških registarskih oznaka otuđio je torbicu s novčanikom u vlasništvu 52-godišnjaka. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se za kazneno djelo krađe sumnjiči 20-godišnjaka s pleterničkog područja.

              PREDAJA STRELJIVA

Također u ponedjeljak policijskim službenicima na području Kaptola osoba koja je željela ostati anonimna predala je više komada streljiva.

Policija napominje da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da spremnost za dragovoljnom predajom prijave na broj 192, te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći i sa vozilom bez policijskih obilježja.

Više iz kategorije