Košarkašice Plamen Požege pojačane kreću u ABA ligu i dalje su prvoligašice, a uz potporu sponzora očekuju naklonost svoga grada

Autor: Jelenko Topić

Izvanredna skupština Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požege raspravljala je o stanju u ekipi, te spremnosti za prvenstvene nastupe kojih će biti mnogo jer će igrati našu Prvu ligu, te na međunarodnoj sceni u ABA ligi za klubovima iz desetak država! To je najveći iskorak požeškog ekipnog sporta u povijesti, a ovaj klub djeluje 74 godine stalno igrajući u najvišem rangu.

-Želimo našem gradu pokazati što se može učiniti na sportskom planu, ali na višoj razini, te smo napravili iskorak u stručnom radu, organizaciji kluba, igračkom kadru i sastavu skupštine koju čine uglavnom visokoobrazovani ljudi – kazala je predsjednica ŽKK Plamen Požega Ana Krpan. Trener igračica dugi niz godina je Vladimir Englman, volonter, koji ne žali truda i odricanja za ovaj sport.

-Naši rezultati donijeli su poziv za ABA ligu gdje su najjači klubovi kao što su beogradski Partizan, te ekipe iz Podgorice, Skoplja, Celja, Bugarske i druge, a uz dosadašnju ekipu, koja je uglavnom ostala na okupu stigla su i pojačanja iz Amerike, Konga itd – kaže Englman dodajući da je ekipa solidna te se može boriti za vrh domaće lige, a u ABA ligi očekuje plasman u Superligu tj. borbu za prvaka. Pojačali su i stručni stožer gdje su sada Nataša Budoš, Filip Kojanović i drugi tako da radi više uzrasnih kategorija u klubu zbog čega je organizirana i Košarkaška akademija s polaznicima u Požegi, Pleternici i Oriovcu. U listopadu ih očekuje 10 utakmica u obje ligi, a popravlja si i financijska stanje u klubu. Uz dugogodišnjeg sponzora Plamen iz Požege tu je i tvrtka Sevoj iz Zagreba.

-Spozori donose 70 posto prihoda jer jača njihov interes nakon iskoraka na međunarodnu scenu, a za potrebe smještaja i prehrane igračica klub je zakupio smještajni dio objekta Gavran, dok je sponzorska tvrtka Petorka iz Požege zakupila restoran Trica u toj zgradi koji će dio prihoda usmjeriti klubu – kazao je predsjednik Nadzornog odbora Željko krpan.

Dat je podatak da su do sada od grada dobivali 70 tisuća kuna godišnje, pa su razgovarali s čelnicima Požege kako bi se to poboljšalo što je već rezultiralo osiguravanjem prijevoza za gostovanja kroz oba prvenstva.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot