Košarkašice Plamen Požege pojačane kreću u ABA ligu i dalje su prvoligašice, a uz potporu sponzora očekuju naklonost svoga grada

Autor: Jelenko Topić

Izvanredna skupština Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požege raspravljala je o stanju u ekipi, te spremnosti za prvenstvene nastupe kojih će biti mnogo jer će igrati našu Prvu ligu, te na međunarodnoj sceni u ABA ligi za klubovima iz desetak država! To je najveći iskorak požeškog ekipnog sporta u povijesti, a ovaj klub djeluje 74 godine stalno igrajući u najvišem rangu.

-Želimo našem gradu pokazati što se može učiniti na sportskom planu, ali na višoj razini, te smo napravili iskorak u stručnom radu, organizaciji kluba, igračkom kadru i sastavu skupštine koju čine uglavnom visokoobrazovani ljudi – kazala je predsjednica ŽKK Plamen Požega Ana Krpan. Trener igračica dugi niz godina je Vladimir Englman, volonter, koji ne žali truda i odricanja za ovaj sport.

blank

-Naši rezultati donijeli su poziv za ABA ligu gdje su najjači klubovi kao što su beogradski Partizan, te ekipe iz Podgorice, Skoplja, Celja, Bugarske i druge, a uz dosadašnju ekipu, koja je uglavnom ostala na okupu stigla su i pojačanja iz Amerike, Konga itd – kaže Englman dodajući da je ekipa solidna te se može boriti za vrh domaće lige, a u ABA ligi očekuje plasman u Superligu tj. borbu za prvaka. Pojačali su i stručni stožer gdje su sada Nataša Budoš, Filip Kojanović i drugi tako da radi više uzrasnih kategorija u klubu zbog čega je organizirana i Košarkaška akademija s polaznicima u Požegi, Pleternici i Oriovcu. U listopadu ih očekuje 10 utakmica u obje ligi, a popravlja si i financijska stanje u klubu. Uz dugogodišnjeg sponzora Plamen iz Požege tu je i tvrtka Sevoj iz Zagreba.

-Spozori donose 70 posto prihoda jer jača njihov interes nakon iskoraka na međunarodnu scenu, a za potrebe smještaja i prehrane igračica klub je zakupio smještajni dio objekta Gavran, dok je sponzorska tvrtka Petorka iz Požege zakupila restoran Trica u toj zgradi koji će dio prihoda usmjeriti klubu – kazao je predsjednik Nadzornog odbora Željko krpan.

Dat je podatak da su do sada od grada dobivali 70 tisuća kuna godišnje, pa su razgovarali s čelnicima Požege kako bi se to poboljšalo što je već rezultiralo osiguravanjem prijevoza za gostovanja kroz oba prvenstva.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 
blank

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek