Korizmene kateheze o obitelji u Požeškoj biskupiji na temelju „Amoris laetitia“

Autor: Biskupija PZ

Na svetkovinu sv. Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije, 19. ožujka ove godine, pet godina od objavljivanja Apostolske pobudnice Amoris laetitia, kako je to i najavio papa Franjo, započinje Godina obitelji Amoris laetitia. Papa je prigodom najave spomenute Godine na blagdan Svete Obitelji, u nedjelju 27. prosinca 2020., među ostalim kazao: „Bit će to godina razmišljanja o Amoris laetitia i prilika za dublje proučavanje sadržaja toga dokumenta. Ta će razmišljanja biti stavljena na raspolaganje crkvenim zajednicama i obiteljima kako bi ih se pratilo na njihovu putu. Već sada pozivam sve da se pridruže inicijativama koje će se promicati tijekom te Godine (…). Ovaj hod obitelji iz čitavoga svijeta povjeravamo Svetoj nazaretskoj obitelji, posebno svetom Josipu, suprugu i brižnom ocu“, zaključio je Sveti Otac.

Prihvaćajući inicijativu pape Franje u pripravi za spomenutu Godinu, Pastoralni centar Požeške biskupije je u suradnji s biskupijskim Centrom „Pro vita et familia“ i Povjerenstvom za medije na temelju Pobudnice Amoris laetitia pripravio šest korizmenih kateheza o obitelji koje se u župama Požeške biskupije održavaju petkom u povezanosti s križnim putem. Sadržaj kateheza temelji se na korizmenim nedjeljnim evanđeljima i spomenutoj Apostolskoj pobudnici, a poradi prilagodbe trenutnim okolnostima i s nakanom pomoći župnicima i vjeroučiteljima u provođenju ovogodišnjeg korizmenog programa, Povjerenstvo za medije je na temelju pripravljene katehetske građe oblikovalo kratke video-kateheze.

Šest korizmenih video-kateheza s njihovim poveznicama:

  1. Obitelj na kušnji (19. veljače) https://youtu.be/SorJX1IgfSk
  2. Obitelj preobražena svjetlom Božje riječi (26. veljače) https://youtu.be/lhpAr_fTYDQ
  3. Obitelj – kućna Crkva i dom molitve (5. ožujka) https://youtu.be/hjcs_Q0Pui8
  4. Obitelj – zajednica ljubavi (12. ožujka) https://youtu.be/FWtKcvgP-zs
  5. Sveta Obitelj – uzor našim obiteljima (19. ožujka) https://youtu.be/Pv3EdV_wRPU
  6. Obitelj – nada čovječanstva (26. ožujka) https://youtu.be/Mc-HV9kR6_A

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88