Koristimo se iskustvima drugih – može li grad Požega povećati terase ugostiteljima na svojim javnim površinama?

Autor: Jelenko Topić

Jedan naš grad će, kao privremenu mjeru, ugostiteljskim objektima odobriti mogućnost proširenja terasa na javnim površinama, bez dodatnog plaćanja, na onim lokacijama gdje je to tehnički moguće učiniti.

Možda bi se i u Požegi trebalo o tomu razmisliti i pokrenuti takve aktivnosti, dakako gdje za to postoje odgovarajući uvjeti i tako da se ne ometa normalno funkcioniranje ostalih objekata, žurnih službi i drugog.

Mogućnost besplatnog proširenja terasa još je jedna od mjera koje grad s početka ovog teksta  donosi s ciljem pomoći poduzetnicima direktno i indirektno pogođenim mjerama zaštite od širenja zaraze koronavirusom koje je donio Stožer civilne zaštite naše države. Kako je u postupku relaksiranja mjera Stožer donio odluke o početku rada za određene djelatnosti u fazama, zbog prilagođavanja rada na terasama ugostiteljskih objekata s epidemiološkim mjerama, tamo će se omogućiti proširenje površina postojećih terasa.

Pored toga svim zakupnicima koji koriste ugostiteljske objekte s terasama za razdoblje od 11. do 31. svibnja ove godine odobrit će se umanjenje ugovorene zakupnine za zatvoreni prostor u visini od 50 posto.

Procjenu oko mogućnosti proširenja terasa donosit će nakon obilaska svakog pojedinačnog ugostiteljskog objekta koji podnese zahtjev, stručni djelatnici gradske uprave. To se svakako može primijeniti i u požeškoj sredini.

Imajući u vidu da ugostitelji na terasama počinju raditi od ponedjeljka 11. svibnja vrijeme je da se pokrenu takve aktivnosti. Naravno, ukoliko za to ima volje nadležnih.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88