Koordinacija gradonačelnika i načelnika općina s požeško-slavonskim županom

Autor: S.P./D.K.

Na održanoj Koordinaciju s gradonačelnicima i načelnicima Požeško-slavonske županije župan Tomašević na dnevnom redu su bile teme vezane uz osiguravanje sigurne kuće, Dane hrvatskog turizma te CRO Race čija će jedna od ukupno šest etapa, ona slavonska obuhvatiti i Požeško-slavonsku županiju.

-Radi se o velikoj manifestaciji sportskog karaktera koja će biti na prostoru cijele Slavonije. CRO Race se održava od 1. listopada. To je međunarodna biciklistička utrka koja ide kroz Hrvatsku u šest etapa, a prva etapa počinje u Osijeku. Trasa će ići kroz našu županiju, a bicikliste očekujemo taj dan oko 14,30 sati na području naše županije. Želimo prezentirati naš prostor, ulazak je u Kutjevu, prolazna stanica je u gradu Požegi na trgu, a cilj u gradu Lipiku, prolazi se kroz sve općine i gradove osim općine Čaglin, ali kako smo potpisali ugovor na dvije godine, iduće godine utrka će ići i kroz Čaglin s ulazom preko Đakova – najavio je župan Tomašević dodajući kako će biti gotovo dva sata izravnog prijenosa, kako nacionalnih tako i svjetskih medija.


-Investicija za našu županiju je 550 tisuća kuna, a već smo dogovorili odnose i razmjere potpora s gradonačelnicima i načelnicima, ali i gospodarstvenicima koji će dijelom sufinancirati utrku – naglasio je župan.

Na Koordinaciji je razmotreno stanje u gradovima općinama posebice kada je riječ o europskim projektima, a u završnoj fazi su i pripreme za Dane hrvatskog turizma koji će se održati na prostoru pet slavonskih županija od 2. do 4. listopada, naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

-Glavnina aktivnosti je u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijesmkoj županiji, ali 3. listopada manifestacija će biti i u prostoru Požeško-slavonske županije i to u Kutjevu gdje ćemo predstaviti turističke potencijale, naše vinare i obiteljska gospodarstva. Uz to, 3. i 4. listopada obiteljska gospodarstva s našeg područja imat će priliku predstaviti se i na glavnini manifestacije u Osijeku – pojasnio je župan.

Na Koordinaciji su bili i predstavnici Policijske uprave koji su uključeni u osiguravanje trase kada bude prolazila biciklistička utrka kroz Požeško-slavonsku županiju.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: