Konvektomat – pećnica na plin ili struju za brzu priprema hrane uvijek iste kvalitete uz malu potrošnju /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Predstavnicima ugostiteljskih tvrtki, te domova umirovljenika, učeničkih i studentskih domova, škola i vrtića predstavljena je u tvrtki Jelušić u Kaptolu nova oprema za profesionalne kuhinje, točnije parno konvekcijska pećnica nazvana konvektomat. Kaptolačka tvrtka vlasnika Ilije Jelušića ovime je otvorila svoj salon opreme za ugostiteljstvo, praonice rublja i rashladne uređaje uz sklopu kojega se obavlja prodaja i servisiranje.

-Poslovno surađujemo sa tvrtkom Jelušić više od 10 godina, koja je naš zastupnik za područje Istočne Hrvatske, a uz splitsko zastupništvo proširujemo takvu mrežu – istakao je Ivica Petrušić direktor prodaje zagrebačke tvrtke Gastroprojekt, koja je specijalizirana za ovu opremu, te dodao da je oni projektiraju, isporučuju i ugrađuju.

Profesionalni kuhar Zlatko Škara tu je prezentirao rad ove pećnice pripremivši za sudionike dviju prezentacija jela u njoj što su oni mogli konzumirati počevši od zdrave hrane i jela sa povrćem, pa do pohane piletine, svinjetine na roštilju i drugih delicija. Osnovne prednosti konvektomata su brzina, mala potrošnja i uvijek ista kvaliteta pripreme. Prvi su to prepoznali veliki trgovački lanci, tvorničke kantine i veliki hoteli jer je manjak radnika najveći problem. Danas se stoga ove suvremene pećnice sve više koriste, osim u restoranima, i u vrtićima, školama, bolnicama i domovima za starije, a može se koristiti u manjim kuhinjama u kućanstvima.

Pripremom hrane u konvektomatima se smanjuje gubitak minerala, vitamina i boje, priprema se kraće vrijeme, ostaje sočna, te je smanjen gubitak kala. Uz to postižu se velike uštede u energiji, radnim satima i količini potrebnih namirnica, konvektomat zauzima puno manje prostora u kuhinji iako se u njemu može pripremiti do 70 posto hrane koja se priprema u našim kuhinjama.

-Okupili su se poslovni partneri, te rukovoditelji ustanova kojima je ova oprema potrebna, a  tijekom dopodneva i poslijepodneva prikazali način i rezultate rada pećnice –kazao je Ilija Jelušić.

Foto: D. Mirković [FAG id=286080]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek