Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Požege održat će se 18. siječnja 2022. godine

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Požege održat će se dana 18. siječnja u 13 sati u Gradskoj vijećnici Grada Požege. Naime, Gradsko vijeće Grada Požege, na svojoj 7. sjednici održanoj 17. prosinca 2021. godine donijelo je Odluku o izboru članova Savjeta mladih Grada Požege kojom su na mandat od tri godine izabrani:

1. Dino Andrić – član, Sebastijan Galiot – zamjenik člana
2. Luka Hećimović – član, Zoran Jekić – zamjenik člana
3. Matea Legac – članica, Ivona Soldo – zamjenica članice
4. Matej Levar – član, Josip Svjetličić – zamjenik člana
5. Luka Majstorović – član, Marin Sabo – zamjenik člana
6. Luka Malčić – član, Lovro Barić – Pilić – zamjenik člana
7. Tena Matoković Brižić – članica, Sonja Paulić – zamjenica članice
8. Petar Pavić – član, Luka Kakuk – zamjenik člana
9. Matej Pudić – član, Antun Pranjić – zamjenik člana

Na dnevnom redu sjednice bit će tri točke – izbor predsjednika Savjeta mladih Grada Požege i izbor zamjenika predsjednika te razno.

Savjet mladih Grada Požege je savjetodavno tijelo Grada Požege koje se osniva s ciljem promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj razini. U okviru svoga djelokruga Savjet mladih raspravlja na svojim sjednicama o pitanjima značajnim za rad Savjeta mladih te o pitanjima iz djelokruga Gradskog vijeća koji su od interesa za mlade, u suradnji s predsjednikom Gradskog vijeća inicira u Gradskom vijeću donošenje odluka od značaja za mlade, donošenje programa i drugih akata od značenja za unaprjeđivanje položaja mladih na području Grada Požege, raspravu o pojedinim pitanjima od značenja za unaprjeđivanje položaja mladih u Gradu Požegi. Putem svojih predstavnika sudjeluje u radu Gradskog vijeća prilikom donošenja odluka, mjera, programa i drugih akata od osobitog značenja za unaprjeđivanje položaja mladih na području Grada Požege davanjem mišljenja, prijedloga i preporuka o pitanjima i temama od interesa za mlade, sudjeluje u izradi, provedbi i praćenju provedbe lokalnih programa za mlade, daje pisana očitovanja i prijedloge nadležnim tijelima o potrebama i problemima mladih, a po potrebi predlaže i donošenje programa za otklanjanje nastalih problema i poboljšanje položaja mladih, potiče informiranje mladih o svim pitanjima značajnim za unaprjeđivanje položaja mladih, međusobnu suradnju savjeta mladih u Republici Hrvatskoj, te suradnju i razmjenu iskustava s organizacijama civilnoga društva i odgovarajućim tijelima drugih zemalja i slično.



Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo