Konjogojci udruge „Valis aurea“ imaju 89 grla svih pasmina, a povećali su broj rasplodnih kobila /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Pozdravnim riječima Damira Pavkovića, predsjednika Konjogojske udruge „Valis aurea“ iz Mihaljevaca započela je godišnja skupština kojoj su nazočili brojni predstavnici strukovnih konjogojskih saveza i udruga s područja kontinentalne Hrvatske.

-Nastupili smo na niz pokladnih jahanja, te natjecanja, izložbi i priredbi, a u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Požege organizirana je 21 vožnja fijakerom tijekom vikenda u gradu Požegi – kazao je u izvješću tajnik udruge Igor Delvekio, te dodao da su organizirali svoju tradicionalnu priredbu „Zlatne grive zlatne doline“, te nastupili na državnim izložbama i osvojili brojna priznanja i nagrade.

Zahvalni su na potpori grada Požege pomoću koje su dograđeni natkriveni boksovi za konje. Sada imaju 28 članova koji su vlasnici 89 konja različitih pasmina, te deset zaprega, a bilježi se porast broja rasplodnih kobila.

Uz prihvaćanje svih izvješća donijet je program rada koji obuhvaća nastavak ovih aktivnosti, sudjelovanje u uzgojnom radu konja, te organizirano jahanje uz Dan grada Požege i Grgurevo.

-Kroz vaš rad ove plemenite životinje uvodimo u život naših građana, a vaša udruga dobro radi čuvajući tradiciju kako bi zajedno mnogo mogli ponuditi našim gostima – istakao je pozdravljajući rad skupštine gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Skup su pozdravili čelnici Saveza uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka i uzgojnog programa, te Ivica Ribičić, predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva koji je zaželio nastavak dosadašnje suradnje.

Na kraju skupa u članstvo udruge primljeno je pet novih članova i to uglavnom mladih, a za dobro raspoloženje nastupio je „Aurea band“ pod vodstvom Zdenka Japarića.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: