Konfekcija „Orljava“ izlazi iz kruga Kaznionice- seli se u nekadašnji pogon električnih elementa „ETA“(bivši EGE „Končar“)

Autor: Jelenko Topić

Konfekcija „Orljava“, koja proizvodi košulje i još uvijek nije privatizirana, okončala je prije više od godinu dana predstečajnu nagodbu u sklopu čega je među ostalim država otpisala 10 milijuna kuna dugova. Tvrtka je ušla u novu fazu restrukturiranja, koja opet započinje suradnjom s državom.  Vlada RH je krajem prošle odobrila Ministarstvu državne imovine da od „Orljave“ kupi nekretnine za ukupno 13,34 milijuna kuna. Riječ je o pet zgrada i gospodarska dvorišta površine 8249 četvornih metara, te kuću i dvorište Bistrište površine blizu 28 tisuća četvornih metara. Prema objašnjenju ove odluke, tvrtka je u specifičnom položaju jer su njezini proizvodni pogoni unutar Kaznionice pa zaposlenici svakodnevno prolaze sigurnosne provjere što usporava poslovanje, ali i samoj Kaznionici stvara dodatne poslove.

Kupoprodaja nekretnine prihvaćena je kao obostrano korisno rješenje, jer će Kaznionica time dobiti dodatan prostor za svoje potrebe, a „Orljavi“ će omogućiti novac kojim će ući u kupnju proizvodnih pogona na novoj lokaciji. Ona je već utvrđena, a riječ je o zgradi, industrijskom dvorištu i oranici ukupne površine od 17,7 tisuća četvornih metara koju je „Orljava“ kupila od nekadašnje  požeške tvornice elektrotermičkih aparata „Eta“ koja je u likvidaciji. Riječ je o nekadašnjoj tvrtki „Električni grijaći elementi“ u sastavu zagrebačkog „Končara“.

Kako smo saznali „Orljava“ bi iz kruga Kaznionice trebala izaći najkasnije do kraja lipnja ove godine. Pripreme za preseljenje na lokaciji u Dubrovačkoj ulici su u tijeku.

Preseljenje pogona požeški proizvođač muških košulja vidi i kao presudnu kariku u nalaženju strateškog partnera, čiji je pronalazak dosad bio otežan i zbog činjenice da su sigurnosne mjere morale obuhvatiti i obilazak pogona unutar zatvorskog kruga.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: