Koncertni tjedna za glazbene sladokusce

Autor: S.P.

Glazbena škola PožegaPOŽEGA –  Glazbena škola Požega ove godine obilježava 46. obljetnicu rada, a već po tradiciji svoj rođendan škola će proslaviti  bogatim koncertnim programom. Od 7. do 11. ožujka  održat će se pet koncerata, a na sve koncerte ulaz je besplatan, a uvod u program bit će dva vrhunska koncerta koja će se održati 3. i 4. ožujka.

Program obilježavanja počet će 7. ožujka u 19 sati otvaranjem izložbi “Požeški glazbenici” i “Požega u fotografiji”. Izložbe će biti postavljene u knjižnici i predvorju škole, a potom će se u 19,30 sati održati prvi u nizu koncerata u sklopu programa obilježavanja Dana Glazbene škole.

prof. Veljko Valentin Škorvaga, ravnatelj Glazbene škole Požega

-Bit će to nastup naših profesora škole. To je uvijek dobro posjećen koncert s jednom lijepom atmosferom pa vjerujem da će tako biti i ove godine. Utorak i srijeda, 8. i 9.  ožujka u 19,30 sati je vrijeme za koncerte učenika solista i komornih ansambala. Poznato je da Glazbena škola osim koncetne djelatnosti koju razvijamo već 11 sezonu ima dosta nastupa na raznim natjecanjima, od regionalnih, državnih do međunarodnih i mnogi naši učenici  odlaze na ta natjecanja i osvajaju visoke nagrade. Upravo ti učenici kao i komorni ansambli koj također idu na natjecanja imat će koncerte tako da će i to biti vrlo privlačan program – najavio je ravnatelj škole Veljko Valentin Škorvaga.

U četvrtak 10. ožujka nastupit će zborovi i orkestri – preškolski, mali, srednji i veliki zbor te mlađi tamburaški orkestar i harmonikaški orkestar.

-Završni koncert je 11. ožujka u petak kada će nastupiti naš tamburaški i puhački orkestar te mješoviti zbor. Ove godine imamo i goste  iz Glazbene škole Zlatka Balokovića iz Zagreba koji će izvesti kraći solistički program, a dolazi i njihov mješoviti orkestar. Završni koncert je najsvečaniji dio programa Dana Galazbene škole stoga pozivam građane da dođu i uživaju u programu koji smo im pripremili – rekao je ravnatelj Škorvaga.

Glazbena uvertira u 46. Dane glazbene škole bit će dva koncerta koja su na programu ovog tjedna.

-Dolaze prestižni umjetnici pa tako 3. ožujka u 19,30 sati gostuje jedna od najistaknutijih gitarsta srednje generacije Zagrebačke škole gitare i požeški zet Maroje Brčić koji je inače profesor na Umjetničkoj akademiji u Splitu gdje predaje gitaru i neki naši učenici su njegovi studenti. Drugi koncert je  4. ožujka, u petak u 19,30 sati kada nastupa Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga RH kojki će izvesti vrlo popularan program, a poveznica između orkestra i Požege je dirigent tog koncerta  je profesor Ivan Kšenek koji je sada završava specijalizirani studij dirigiranja u Nizozemskoj, a bio je učenik Glazbene škole i jedan od prvih profesora  naše Srednje glazbene škole kada je bila otvorena 1999. godine. On gradi karijeru dirigenta a ovaj koncer bit će mu prvijenac u Požegi – zaključio je Škorvaga.

Više iz kategorije