Koncert grupe Opća opasnost, Najduži stol u Hrvata i 24. Međunarodna smotra folklora u Velikoj

Autor: D.K.

Čuvajmo običeje zavičaja - Velika 2014.VELIKA – U organizaciji Turističke zajednice Općine Velika i KUD-a“Ivan Goran Kovačić“ Velika, a pod pokroviteljstvom Općine Velika 30. i 31.svibnja te 1.lipnja 2014. godine održat će se već tradicionalna manifestacija, 24. Međunarodna smotra folklora u Velikoj „Čuvajmo običaje zavičaja“, koju su najavili načelnik općine Velika Vlado Boban, direktor TZ Velika Tomislav Galić i predsjednik KUD-a I.G.Kovačić Velika Stanko Raguž.

U sklopu Smotre folklora po peti puta održava se i “Najduži stol u Hrvata” koji pripremaju stanovnici Općine Velika, udruge s područja Općine Velika te gosti koji pristignu iz svih krajeva Hrvatske  i iz susjednih zemalja.

-Ova će manifestacija biti humanitarnog karaktera te će se dio sredstava koji se prikupi donirati Crvenom križu odnosno onima kojima bude najpotrebnije – naglasio je načelnik općine Velika Vlado Boban.

U Turističkoj zajednici Velika vjeruju kako će se pozitivni trend “Najdužeg stola u Hrvata” nastaviti i ove godine u kojem je sudjelovao velik broj tvrtki, obrtnika i ugostitelja iz Požeško-slavonske županije, ali i iz drugih dijelova RH.

Cilj Međunarodne smotre folklora je da postane vodeća etno- gastro manifestacija u regiji kako bi se općina Velika prezentirala kao prihvatljiva turistička destinacija koja svake godine pruža sve više mogućnosti i organizira sve više manifestacija.

-Prošlogodišnja smotra održala se po 23.put, a u sklopu smotre i Najduži stol u Hrvata po treći put. Smotra folklora traje  tri dana, a u sklopu smotre može se pronaći za svakoga ponešto, tako ove godine u petak, 30.svibnja imamo koncert Opće opasnosti u velikom šatoru, u subotu, 31.svibnja Najduži stol u Hrvata te feštu uz tamburaše do dugo u noć te povorke i nastupa KUD-ova iz svih krajeva „Lijepe naše“ i susjednih nam zemalja u nedjelju, 01.lipnja – ističu u TZ Velika.

Prošlogodišnju smotru popratio je u tri dana više od 10.000 posjetitelja što je na veliki ponos svim stanovnicima Velike.

Oni koji žele sudjelovati Prijavnicu za Najduži stol u Hrvata mogu popuniti te dostaviti organizatoru osobno u Turistički ured u Velikoj ili telefaksom i e-mailom uz mogućnost dostave i poštom do 26.svibnja, 2014. Prijave dostavljene nakon zadanog roka neće biti prihvaćene.

Svaki izlagač dužan je na stolu od 2m osigurati hranu i piće (voda, sok, vino) za 8 ljudi, a svaki izlagač ima pravo izlagati na neograničenom broju stolova. Prijaviti se mogu fizičke i pravne osobe, skupine ljudi, lokalne zajednice, udruge i sva ostala zainteresirana udruženja. Izlagači mogu istaći svoja obilježja, natpise i slično na prostoru iza stola te samom stolu ukoliko imaju promidžbene materijale; uređenje stola apsolutno je prepušteno izlagaču. Svaki će izlagač na 2m stola dobiti dvije akreditacije s kojima će se moći kušati hrana i piće na svim drugim stolovima.

-Ove godine dolazi pet novih društava koji nisu bili još kod nas a to su KUD Kralj Tomislav iz Biograda na Moru, Matica Slovačka” KukučinKuntarić iz Jakšića, KUD Bukovac iz Donjeg Bukovca kod Zagreba, KUD iz Čačinaca i  Folklorni ansambl gradišćanskih Hrvata iz Beča istaknuo je Stanko Raguž predsjednik KUD-a I.G. Kovačić iz Velike.

Među novim društvima i ove će godine biti već stalni gosti iz Tavankuta, Budimpešte, KUD iz Rumunjske.

U očekivanju lijepog vremena trebala bi biti ovo jedna od ljepših manifestacija koja će ostati zapamćena u dugom dobrom sjećanju.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot