Koncert grupe Opća opasnost, Najduži stol u Hrvata i 24. Međunarodna smotra folklora u Velikoj

Čuvajmo običeje zavičaja - Velika 2014.VELIKA – U organizaciji Turističke zajednice Općine Velika i KUD-a“Ivan Goran Kovačić“ Velika, a pod pokroviteljstvom Općine Velika 30. i 31.svibnja te 1.lipnja 2014. godine održat će se već tradicionalna manifestacija, 24. Međunarodna smotra folklora u Velikoj „Čuvajmo običaje zavičaja“, koju su najavili načelnik općine Velika Vlado Boban, direktor TZ Velika Tomislav Galić i predsjednik KUD-a I.G.Kovačić Velika Stanko Raguž.

U sklopu Smotre folklora po peti puta održava se i “Najduži stol u Hrvata” koji pripremaju stanovnici Općine Velika, udruge s područja Općine Velika te gosti koji pristignu iz svih krajeva Hrvatske  i iz susjednih zemalja.

-Ova će manifestacija biti humanitarnog karaktera te će se dio sredstava koji se prikupi donirati Crvenom križu odnosno onima kojima bude najpotrebnije – naglasio je načelnik općine Velika Vlado Boban.

U Turističkoj zajednici Velika vjeruju kako će se pozitivni trend “Najdužeg stola u Hrvata” nastaviti i ove godine u kojem je sudjelovao velik broj tvrtki, obrtnika i ugostitelja iz Požeško-slavonske županije, ali i iz drugih dijelova RH.

Cilj Međunarodne smotre folklora je da postane vodeća etno- gastro manifestacija u regiji kako bi se općina Velika prezentirala kao prihvatljiva turistička destinacija koja svake godine pruža sve više mogućnosti i organizira sve više manifestacija.

-Prošlogodišnja smotra održala se po 23.put, a u sklopu smotre i Najduži stol u Hrvata po treći put. Smotra folklora traje  tri dana, a u sklopu smotre može se pronaći za svakoga ponešto, tako ove godine u petak, 30.svibnja imamo koncert Opće opasnosti u velikom šatoru, u subotu, 31.svibnja Najduži stol u Hrvata te feštu uz tamburaše do dugo u noć te povorke i nastupa KUD-ova iz svih krajeva „Lijepe naše“ i susjednih nam zemalja u nedjelju, 01.lipnja – ističu u TZ Velika.

Prošlogodišnju smotru popratio je u tri dana više od 10.000 posjetitelja što je na veliki ponos svim stanovnicima Velike.

Oni koji žele sudjelovati Prijavnicu za Najduži stol u Hrvata mogu popuniti te dostaviti organizatoru osobno u Turistički ured u Velikoj ili telefaksom i e-mailom uz mogućnost dostave i poštom do 26.svibnja, 2014. Prijave dostavljene nakon zadanog roka neće biti prihvaćene.

Svaki izlagač dužan je na stolu od 2m osigurati hranu i piće (voda, sok, vino) za 8 ljudi, a svaki izlagač ima pravo izlagati na neograničenom broju stolova. Prijaviti se mogu fizičke i pravne osobe, skupine ljudi, lokalne zajednice, udruge i sva ostala zainteresirana udruženja. Izlagači mogu istaći svoja obilježja, natpise i slično na prostoru iza stola te samom stolu ukoliko imaju promidžbene materijale; uređenje stola apsolutno je prepušteno izlagaču. Svaki će izlagač na 2m stola dobiti dvije akreditacije s kojima će se moći kušati hrana i piće na svim drugim stolovima.

-Ove godine dolazi pet novih društava koji nisu bili još kod nas a to su KUD Kralj Tomislav iz Biograda na Moru, Matica Slovačka” KukučinKuntarić iz Jakšića, KUD Bukovac iz Donjeg Bukovca kod Zagreba, KUD iz Čačinaca i  Folklorni ansambl gradišćanskih Hrvata iz Beča istaknuo je Stanko Raguž predsjednik KUD-a I.G. Kovačić iz Velike.

Među novim društvima i ove će godine biti već stalni gosti iz Tavankuta, Budimpešte, KUD iz Rumunjske.

U očekivanju lijepog vremena trebala bi biti ovo jedna od ljepših manifestacija koja će ostati zapamćena u dugom dobrom sjećanju.

0 Comment

Send a Comment