Konačno pokrenut postupak asfaltiranja ceste Bučje-Lovčić, ali samo jednog dijela

Autor: D.K.

Županijska uprava za ceste Brodsko – posavske županije objavila prijedlog dokumentacije za prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za izgradnju dionice lokalne ceste L41068 što se odnosi na pravac od Lovčića do granice dviju županija. Prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima trajalo je od 29. siječnja do 5. veljače 2021. godine.

Pokrenut je postupak javne nabave kroz koju će su izabrati izvođač radova, a otvaranje ponuda je  9. ožujka. Izvođač će se obvezati nakon uvođenja u posao započeti s radovima i dovršiti ugovorene radove u roku od devedeset kalendarskih dana od dana uvođenja u posao. 

Procijenjena vrijednost ovih radova je 995 tisuća kuna bez PDV-a iz čega je vidljivo da će se modernizirati 600 metara te dionice što znači da kroz ove poslove neće biti potpuno asfaltiran taj pravac preko Dilj gore. Očekivanja su da će se iduće godine radovi okončati jer je 2018. godine ishođena građevinska dozvola za cijelu dionicu.

Ranije smo pisali da vrijednost radova za cijelu dionicu iznosi 3,66 milijuna kuna sa PDV-om, a ukupna dužina predmetne dionice je 1,84 kilometra.

Taj zahvat je prvi puta najavljen prije pet godina, dakle 2016. godine, no radovi su stalno odgađani. Županijska uprava za ceste Požeško-slavonske županije je 2015. godine modernizirala dio te ceste na svojoj strani tj. do granice sa susjedima.

Uz dosada modernizirane prometnice to bi bio peti spoj preko Dilj gore, odnosno ukupno deseta cesta koja asfaltom povezuje dvije susjedne slavonske županije. Asfaltiranjem te dionice rasteretit će se susjedni pravci iz Požeštine ka Posavini ponajviše državne ceste preko Bilica i Grižića, te od Pleternice do Batrine, kao i lokalna cesta Drenovac-Bečic-Ciglenik.

Žiteljima dvadesetak sela toga kraja sa sjeverne i južne strane Dilj gore ova cesta je od velikog značenja.

Foto: Ilustracija,arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88