Komušane okuplja 3. „Komušansko prelo“

BRESTOVAC – Udruga Komušana i prijatelja Komušine iz Brestovca, koja okuplja raseljene stanovnike istoimene župe u Srednjoj Bosni pokraj Teslića, organizira na blagdan Uskrsa svoju tradicionalnu treću po redu zavičajnu priredbu „Komušansko prelo“. Ona će se održati 20. travnja u 20 sati u dvorani Vatrogasnog doma u Brestovcu, a okupit će više stotina Komušana i njihovih gostiju.

Priredba se po tradiciji održava uz Uskrsne blagdane jer u to vrijeme dosta Komušana koji su na privremenom radu u europskim zemljama dolaze svojim domovima pa se rado odazivaju na susrete sa zemljacima.

-U cjelovečernjem kulturno-umjetničkom i zabavno-glazbenom programu nastupit će folkloraši Zavičanog KUD  „Komušina“ i KUD „Berda“ iz Brestovca, koji će prikazati običaje starog kraja,, ali i ovog dijela Slavonije, zatim Braća Ilić, Mirko Ilić, Anto Ilić Olja i drugi – kazao nam je predsjednik Udruge Komušana Jozo ilić.

Uz to sudionici priredbe i mnogobrojni posjetitelji kušat će izvorne specijalitete starog kraja, a druženje će potrajati do kasnih noćnih sati.

0 Comment

Send a Comment