Komunalac uskoro u novim prostorima: Projekt vrijedan 9,1 milijun kuna u završnoj je fazi /FOTO/

Autor: D.K.

U završnoj je fazi izgradnja poslovne zgrade i nadstrešnica tvrtke Komunalac Požega d.o.o. koja se gradi uz reciklažno dvorište u odvojku Industrijske ulice. Kako radovi napreduju te hoće li biti završeni u ugovorenom roku došao se, u pratnji direktora požeškog Komunalca Josipa Viteza, “na licu mjesta” uvjeriti požeški gradonačelnik Darko Puljašić, koji prema svemu sudeći ne želi ništa prepustiti slučaju.

Na toj lokaciji gradi se skladišni, uredski i drugi potrebni prostori, te nadstrešnice za vozila, a izgradnja će stajati više od devet milijuna kuna.

-Ovom infrastrukturnom ulaganju osim što je cilj podizanje učinkovitosti i uvjeta rada djelatnika Odsjeka za gospodarenje otpadom, Odsjeka za javnu higijenu i tržnicu, Zimske službe i Održavanja, gdje ćemo djelatnicima pružiti idealne uvjete za rad – garderobe, tuševi, uredi, edukativna učionica, radiona, skladište – sve na jednom mjestu, također ima za zadatak da izgrađena infrastruktura bude temelj daljnjih nadogradnji djelatnosti same tvrtke. Kompleks reciklažnog dvorišta i poslovnog kruga tvrtke Komunalac činit će jedinstvenu cjelinu koja će svoj doprinos davati sve aktualnijoj temi gospodarenja otpadom, njegovog odvajanja i recikliranja – rekao je Josip Vitez, direktor tvrtke Komunalac Požega d.o.o. naglašavajući kako je ukupna tlocrtna površina svih građevina u Industrijskoj ulici 1.646,25 m2, neto korisna površina poslovne zgrade koja se sastoji od prizemlja i kata je 935,27 m2.

-Na istoj će građevinskoj čestici ukupne površine 8.673,00 m2, biti izgrađene i dvije nadstrešnice od kojih je jedna ukupne neto površine 751,94 m2 gdje će biti natkriveni parking za komunalna vozila, opremu i strojeve i spremište dok je druga ukupne neto površine 119,40 m2 gdje će biti natkriveni parking za osobna vozila i odlaganje otpada -dodao je Vitez.

Izvođači radova su zajednica ponuditelja, požeške tvrtke Magma i Presoflex, uz kooperante tvrtku Portes d.o.o. i druge, a projektant i nadzor je također požeška tvrtka Puni krug s partnerima.

-Cilj nam je da što prije završimo ove radove. Najprimjerenije je bilo da ovdje u Industrijskoj zoni izgradimo ovaj objekt. Dovršetkom radova ovdje iz kruga tvrtke Tekija d.o.o. izmještamo vozila i strojeve iz njihovog kruga koji se sada koristi jer nije primjereno da oni tamo budu. Ovdje će biti separatori za čišćenje i odvajanje svih onih opasnih tvari iz djelatnosti koje Komunalac obavlja. Kao što vidite radovi su u tijeku.U Požegi se dešavaju jako dobre stvari, a mi ih trebamo zajednički što više naglašavati kako bi građani uvidjeli da se ovim gradom upravlja sustavno i smisleno i da pazimo na njihov novac, a kada ga trošimo pazimo pokušavamo utrošiti na najbolji način i oplemenimo da se on vrati kroz kvalitetu usluge koja je, naglasit ću, sigurno jedna od najjeftinijih u Hrvatskoj – rekao je Darko Puljašić, gradonačelnik Požege.

Završetak izgradnje Poslovnog kruga očekuje se do ožujka nakon čega slijedi ishođenje sve potrebite dokumentacije. U sklopu novog objekta bit će i dvorana za edukacije u kojoj će djelatnici Komunalca moći kontinuirano educirati djecu i druge građane o odvajanju otpada i mogućnosti odlaganja više od 40 vrsta otpada potpuno besplatno u reciklažnom dvorištu.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek