Komunalac Požega izgrađuje novi poslovni krug s pripadajućim građevinama: Vrijednost radova 9,11 milijuna kuna /FOTO/

Autor: S.P./D.K.

Tvrtka Komunalac Požega d.o.o. pored Reciklažnog dvorišta izgrađuje poslovni krug s pripadajućim skladišnim, uredskim i drugim prostorijama te nadstrešnicama za vozila. Radi se o investiciji vrijednoj 9,11 milijuna kuna s PDV-om.

Kako teku radovi na tom gradilištu došao je vidjeti požeški gradonačelnik Darko Puljašić kojeg je dočekao direktor Komunalca Požega Anto Bekić sa suradnicima, gdje su bili i izvođači radova, te projektant.

U poslovnom krugu će se izgrađivati građevine na parceli od oko 8.700 kvadratnih metara. Osim glavne poslovne zgrade neto površine oko 935 kvadratnih metara bit će sagrađeni skladišni prostori i nadstrešnice površine oko 870 kvadratnih metara. Izvođači radova su zajednica ponuditelja, požeške tvrtke Magma i Presoflex gradnja, a projektant i nadzor je također požeška tvrtka Puni krug s partnerima.

-Završetak izgradnje Poslovnog kruga očekuje se do ranog proljeća 2020 godine, potom slijedi ishođenje uporabne dozvole i preseljenje određenih dijelova tvrtke Komunalac u novi krug –  rekao je direktor Komunalca Požega d.o.o. Anto Bekić – podsjećajući kako je još od razdvajanja tvrtke Tekija i osnivanja Komunalca početkom 2014. godine, oko 50-tak djelatnika Komunalca i ostao kompletan vozni park u krugu Tekije.

-Kao tvrtka rasli smo u zadnjih pet godina i s brojem radnika i s djelatnostima. Više ne možemo u takvim okolnostima obavljati sve što je potrebno i ukazala se potreba izgradnje novog poslovnog kruga koji će omogućiti proširimo djelatnosti koje imamo prema našim korisnicima te da pružimo bolje uvjete rada i viši standard našim djelatnicima. Ovo je izvrsna lokacija, tik smo uz Reciklažno dvorište koje svakim danom bilježi sve više korisnika, sve više se odlaže korisnog otpada i ova blizina naših operativnih snaga racionalizirat će i naše troškove. Uz to, u sklopu glavne poslovne zgrade predviđena je izgradnja edukativne učionice koja će služiti za edukaciju korisnika, vrtićke i školske dobi, ali i starijih i to posebice u ovom dijelu oko razvrstavanja otpada – naglasio je direktor Bekić.

-Komunalac Požega d.o.o. tvrtka je koja se na razini Hrvatske može podičiti s puno riješenih stvari vezano uz odgovorno gospodarenje otpadom. Sve je to planski, osmišljeno i učinkovito kao i ovaj projekt u čijoj su realizaciji požeške tvrtke. Potvrda je to kako u gradu imamo dovoljno kvalitetnih tvrtki, ljudi koji mogu obaviti vrlo ozbiljne poslove na zadovoljstvo svih nas i naših sugrađana. Ovdje će biti kvalitetni radni prostori uz prostor za edukaciju što je vrlo značajno jer moramo od najranijih dana naše građane osvijestiti kako smeće nije otpad već sirovina koja se može zbrinuti i iskoristiti bez štetnog utjecaja na okoliš – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić dodajući kako će do kraja ove godine biti izgrađena i asfaltirana prilazna cesta do Reciklažnog dvorišta i novog poslovnog kruga.

Foto: D. Mirković [FGAL id=260419]

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: