Komunalac organizirao druženje na požeškoj tržnici: „Želimo potaknuti građane da kupuju domaće proizvode, ali ih i educirati o odvajanju otpada“

Autor: D.K.

Odvajanje otpada, s naglaskom na odvajanje plastike bila je tema još jednog druženja na požeškoj tržnici koje je organizirala tvrtka Komunalac Požega d.o.o. uoči božićnih blagdana.

– Želja nam je potaknuti sugrađane da kupuju zdrave proizvode od lokalnih proizvođača, a što manje one proizvode koji putuju stotinama ili više kilometara do naše kuhinje i stola. Pripremili smo danas i edukaciju o obvezi i potrebi odvajanju otpada, s naglaskom na odvajanje plastike. Za ovu smo prigodu tiskali letke o odvajanju plastike jer veliki je broj pitanja naših sugrađana i korisnika naših usluga upravo vezan za odvajanje plastičnog otpada, odnosno, onog što odlažemo u žute vreće. – rekao je direktor Komunalca Anto Bekić.

Djelatnici Komunalca su pripremili i prezentaciju na kojoj su građani mogli vidjeti trenutačno stanje na „zelenim otocima“ gdje građani odlažu ogromne količine otpada oko njih pa čak i one koje nikako ne bi smjele biti odložene, poput teglica sa zimnicom, starih kofera i sl. Građane se nastoji potaknuti da to ne rade, a cilj Komunalca Požega d.o.o. je u naredne dvije godine u potpunosti ukloniti zelene otoke s javnih površina.

Druženje na požeškoj tržnici u organizaciji Komunalca Požega d.o.o. već je postala tradicija, a građani ova događanja dobro prihvaćaju jer je to prilika da nauče nešto više o odvajanju otpada što će se u konačnici odraziti i na njihov budžet. Komunalac Požega d.o.o. za sve je zakupce prostora na tržnici, ali i građane koji su jučer po namirnice za blagdanski stol došli na požešku tržnicu, osigurao prigodne poklone.

 

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »