Kome su smetale dvije nove lovačke čeke iznad Doljanovaca – netko ih je zapalio jednu čak usred dana!

Autor: Jelenko Topić

Tužni su bili ovih dana članovi Lovačkog društva Vepar iz Kaptola, a razlog je požar na dvjema novim čekama koje su podigli u državnom lovištu Južni Papuk 3 iznad sela Doljanovci.

Nepoznatom počinitelju očigledno su iz samo njemu znanih razloga smetale tek izgrađene čeke, te ih je zapalio, a jednu čak tijekom nedjeljnog dopodneva.

-Imamo tri lovočuvara koji često pohode dva lovišta kojima gospodarimo, a tijekom nedjeljnog dopodneva primijetili su da gori jedna čeka udaljena svega jedan kilometar iznad Doljanovaca, dok je druga zapaljena koji dan prije – kaže nam Zvonko Svoboda, predsjednik LD Vepar i dodaje da su na gašenje izašli pripadnici obližnjeg DVD Doljanovci, te kasnije i dio kaptolačkih vatrogasaca, no imajući u vidu da su čeke sagrađene od suhog drveta one su praktički potpuno izgorjele.

Kako smo saznali o ove dvije čeke brinuli su se lovci Đuro Verčej i Hrvoje Svoboda, a o navedenim lovnim površinama skrbe članovi lovne grupe Doljanovci. U ovom društvu požar ne dovode u vezu sa lovcima jer smatraju da je to netko napravio vjerojatno iz obijesti. Očevid su obavili pripadnici Policijske uprave požeško-slavonske, a uskoro se očekuje njihovo izvješće o navedenom požaru.

Čelnici Vepra tražit će rješenje da se izgrade nove čeke na tim lokacijama, a u tome neće izostati ni trud njihovih članova koji su ih spremni dobrovoljnim radom ponovo podignuti.  

Foto: Čitatelj

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88